Anadolu Yakası'nı turizmle tanıştıracak devasa proje...

Galataport’la birlikte mahkemelik olan ve iptal edilen Haydarpaşaport projesiyle, İstanbul’un Avrupa Yakası’na göre turizm ve ticarette geride kalan Anadolu Yakası’nın bu yönden canlandırılması planlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Anadolu Yakası'nı turizmle tanıştıracak devasa proje...

Galataport’la birlikte mahkemelik olan ve iptal edilen Haydarpaşaport projesiyle, İstanbul’un Avrupa Yakası’na göre turizm ve ticarette geride kalan Anadolu Yakası’nın bu yönden canlandırılması planlanıyor. Önümüzdeki dönemde yeniden ihaleye çıkması beklenen projeyle, Haydarpaşa kompleksi içerisinde yat limanı, yat kulübü, kuruvaziyer limanı, hastane, oteller, kongre ve kültür merkezi, konutlar, iş merkezleri, ticaret alanları, alışveriş merkezleri, spor merkezleri, parklar, okullar ve otopark inşa edilecek.

Tüp Geçiş Projesi’ne bağlantılı olarak hayata geçirilecek proje kapsamında, 6 bin yataklı dev bir otelin de yapılması planlanıyor. Tüp Geçiş’in ardından halen yük limanı olarak kullanılan Haydarpaşa Limanı turizm amaçlı kullanılmaya başlanacak.

İSTANBUL NEFES ALACAK...

Yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek projeye göre, Anadolu yakasının turizmden aldığı yüzde 3’lük payın yukarı çıkarılmasına çalışılacak. Projede, başta Haydarpaşa Garı olmak üzere tarihî eserlerin korunması, yeşil alanların oluşturulmasının şartnamede yer alması kesinleşmişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.