Anadolu yakası hak ettiği değeri sonunda buluyor...

Son yıllarda İstanbul Anadolu yakasında çok hızlı gelişmeler yaşandığını söyleyen Kadıköy Zümrüt Hotel'in sahibi Sertip Akşahin, sonunda bölgenin hak ettiği ilgiye ve değere kavuştuğunu belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Anadolu yakası hak ettiği değeri sonunda buluyor...

Anadolu yakasının gördüğü ilginin nedenlerini; "Avrupa yakasının tıkanmaya başlaması yatırım alanlarının bulunmayışı, Anadolu yakasının Avrupa yakasına göre daha rahat bir konumda olması (trafik ve ulaşım açısından), yatırım alanlarının ve inşaat alanlarının fazlalığı" şeklinde sıralayan Akşahin, büyük projelerin bu bölgeye kayması sonucu Anadolu yakasının cazibe merkesi haline geldiğini ifade etti.

Havaalanı, Formula 1 pisti, grand prix gibi turist çekebilen organizasyon alanlarının yapılmasının Anadolu yakasına olan ilgiyi arttırdığının altını çizen Sertip Akşahin, "Büyük şirketlerin merkezlerini bu bölgeye taşınması ve bunun sonucunda  konaklama, seminer ve toplantıların yapılması yeni otellerin açılmasını tetikliyor. Tüm bu gelişmeler sonucunda İstanbul Anadolu yakasında bulunan tarihi yapıların restore edilerek turizme kazandırılması gerekiyor. Haydarpaşa Tren Garı, Harem, Rıhtım caddesinin sahil kısmının vs. turizm bölgeleri olarak yeniden yapılandırılması ve restorasyonu şart" diye konuştu. 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, Anadolu yakasında halen devam eden 25 turizm yatırımının 15’inin bu bölgede yer aldığını ifade eden Akşahin, "Anadolu yakasında yapılan sportif faaliyetlerin artması için uluslar arası organizasyonları taşıyabilecek yeni spor salonları ve spor alanları yapılması gerekmektedir" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.