Almanya'da oteller, müşteri bulabilmek için yıldızlarını söküyorlar...

Almanya’daki Intercontinental Hotels, daha fazla müşteri bulabilmek için kendi otelini 5 yıldızdan 4 yıldıza indirdi. Ne kadar çok yıldız o kadar iyi düşüncesi geride kaldı. Beş yıldızı fazlasıyla hak eden Intercontinental Berlin oteli, doluluk oranını artırmak için kendi yıldız kategorisini 4’e indirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Almanya'da oteller, müşteri bulabilmek için yıldızlarını söküyorlar...

Özellikle Almanya’daki şehir otelleri, giderek tuhaflaşan metotlarla, müşteri çekmeye çalışıyor. Mantık ise basit: Zaten dört yıldızla beş yıldızlı otellerin fiyatları birbirlerine çok yaklaştılar ve kimi yerde kesişiyorlar. Intercontinental Hotel zincirinin Almanya Genel Müdürü Willy Weiland, ‘Manager Magazin’ dergisine yaptığı açıklamada, “Çoğu şirket, çalışanlarının artık 5 yıldızlı lüks otellerde konaklamasını istemiyor. Tasarruf tedbirleri gereği, 4 yıldızı tercih ediyorlar. Oysa 4 yıldızlı bir otelin fiyatı, bizimkinden çok daha farklı değil. Bizim ciromuz bu kararla birlikte arttı” dedi.

 

Almanya Otel Yöneticileri Derneği (HDV) Başkanı Aleksander Aisenbrey, “En iyi ve en pahalı 4 yıldızlı otel, beş yıldızlıdan daha pahalı olmasına karşın odalarını daha kolay doldurabiliyor” diyerek bu mantığı açıklamaya çalışıyor.  Aisenbrey, örnek olarak Alman İlaç Sanayisi Temsilcileri Birliğini aldığı kararı hatırlatıyor: “Pharmakodex’in aldığı karara göre, ilaç şirketleri bundan sonra doktorlara yönelik ilaç tanıtım toplantılarını 5 yıldızlı oteller yerine, prensip olarak 4 yıldızlı otellerde yapacaklar”.

 

‘Yıldız indirme’, Almanya’daki şehir otellerinin müşteri bulmak için uyguladıkları değişik metotlardan sadece biri. Birçok lüks otel, yıldızını indirmeden de olsa, fiyatlar indiriyor. Almanya’da kimi lüks 5 yıldızlı şehir otelleri geceliği 25 Euro’dan bile satılıyor. HDV Başkanı Aisenbrey, “Bu rakamlarla giderinizi uzun vadede asla karşılayamazsınız. Bu yöntemle ancak bütün sektöre telafisi zor zararlar verirsiniz” diye bu düşük fiyat uygulamasını eleştiriyor.

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.