Ali Sabancı'nın Kızıldeniz Serüveni...

Pegasus Havayolları’nı hızla büyüterek havacılıktaki ağırlığını giderek artıran Ali Sabancı, işlerinin yanı sıra dalış hobisini de ihmal etmedi. Sabancı’nın 7 arkadaşıyla birlikte Kızıldeniz’e yaptığı dalış serüvenini Alptekin Baloğlu kitaplaştırdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ali Sabancı'nın Kızıldeniz Serüveni...

1996 yılında başladığı dalış hobisinde 15'inci yılına giren Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Havayolları'nın patronu Ali Sabancı 7 arkadaşıyla birlikte Mısır'da meydana gelen isyan öncesi ekim ayında Kızıldeniz'in yolunu tuttu. Mısır kıyılarındaki Kızıldeniz'in sularına dalan Ali Sabancı hem sualtı fotoğraf sanatçısı Alptekin Baloğlu'nun “Bir Zamanlar Kızıldeniz“ isimli fotoğraf belgeselinde yer aldı, hem de kendi hobisi için fotoğraf çekti.

 

ORTAKLARIYLA BİRLİKTE DALIYOR...

Sabancı'ya Alptekin Baloğlu ve Birkan Babakol gibi profesyonel dalgıçların yanı sıra kendisine birlikte iş kurduğu 'girişimci ruhlu' arkadaşları da eşlik etti.

Bunlardan bir tanesi de internetin Türkiye'de yayılmaya başladığı günlerden itibaren hizmet veren ve zamanla büyük kitlelere ulaşan 'Mynet.com' internet sitesinin kurucusu Emre Kurttepeli oldu. Emre Kurttepeli'nin yanı sıra Ali Sabancı'nın 3 dalış arkadaşı aynı zamanda ortakları olarak biliniyor.

Çağrı merkezi sektörünün büyümesi üzerine evden de çalışma imkânı sunan formülleriyle dikkat çeken Sabancı'nın hayata geçirdiği şirket Callpex'teki ortak arkadaşları Turgut Gürsoy, Haluk Emiroğlu ve Prof.Kemal Cılız gibi isimler Kızıldeniz 'deki dalış esnasında Ali Sabancı'nın yanında bulundular. Procat şirketinin CEO'su Tarkan Ersubaşı da dalış ekibindeki yerini aldı.

Dalış yardımcılığı yapan ve geçmişte Sabancı Holding'de çalışan Birkan Babakol da

bugün CRM Institute Turkey'de yönetici ortak olarak çalışıyor.

Kitabın hazırlayıcısı Alptekin Baloğlu ise 1994 yılından bu yana su altında fotoğraf çekiyor.

 

Gece 22.00'ye kadar daldılar...

Ali Sabancı ve arkadaşları 17 Ekim'de başladıkları Kızıldeniz dalışlarında 14 noktada 19 dalış yapıp 23 Ekim'de geri dönüş yolunu tuttular. Her gün 4 dalışın yapıldığı belirtilen kitapta, “Gündüz başladığımız dalış karanlıkta sona eriyor. Hava karardıktan sonra 18.00'de gece dalışı ve akşam yemeği. Saat 22.00'de ise yorgunluktan herkes sızmaya başlıyor” deniliyor.

Hatıra fotoğrafı çektirdiler...

Ali Sabancı ve dalış ekibindeki arkadaşları dalış esnasında bir gemi batığının üzerinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. Sabancı'nın genel dalış ekibi 6 kişiden oluşurken bu sefer sualtı fotoğraf sanatçısı Alptekin Baloğlu da kendilerine eşlik etti. Kitapta eşine az rastlanır çeşitlikteki mercan ve balıklardan örnekler sunuluyor. 'Amaçları için dua bile ettiler'

'Amaçları için dua bile ettiler'...

Bir Zamanlar Kızıldeniz adlı çalışmanın fotoğraflarından oluşan belgesel 'Kızıldeniz'deki gizemi araştıran 8 arkadaşın' görüntüleriyle açılıyor ve şöyle devam ediyor: “Görevleri vardı. Bir hafta boyunca sualtında Büyük Sır'ın peşine düştüler. Bazen onu bulmak için dua ettiler. Bazen tek başlarına, bazen hep beraber kameralarıyla onu arayıp, durdular. Ve sonunda zafere ulaştılar. Aslında büyük sırrın Kızıldeniz'in her yerinde olduğunu fark ettiler.” (Ünsal Ereke)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.