Aday turizminden Ankara'ya, 5 Milyon Euro...

Partiler 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili aday listelerini açıklarken, Ankara son 10 günde 10 bin ‘aday adayı ve yakınlarını ağırladı. Adaylık umuduyla Ankara’ya kamp kuranlar, aileleri ve destekçileriyle birlikte 5 milyon Euro’luk harcama yaptı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Aday turizminden Ankara'ya, 5 Milyon Euro...

Milletvekili olmak için aileleri ve destekçileriyle birlikte Ankara’ya akın eden adaylar, son 10 günde şehir ekonomisini canlandırdı. Oteller yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşırken, milletvekili olmak için çalışan adaylar kulis çalışmalarını hareketten 5 milyon Euro kazandı.Ankara’daki restoranlarda yaptı. 10 günde 10 bin kişiyi ağırladığı hesaplanan Ankara, bu

 

Adaylar yalnız gelmedi...

 

Partilerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslik edilen listelerine adını yazdırabilmek için çalışan aday adaylarının Ankara’da önemli bir ekonomi yarattığına dikkat çeken Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Seçim Aydın, şu bilgileri verdi: “Son 10 günde oteller üzerinden yürüttüğümüz çalışmalar Ankara’ya 10 bin kişinin geldiğini gösteriyor. Milletvekili olmak isteyen adaylar şehirde ekonomiyi canlandırdı. Oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. 4 ve 5 yıldızlı otellerin dolması, 3 yıldızlı otellerin girişlerini de hareketlendirdi. Adaylar Ankara’ya aileleri ve destekçileriyle geldi. Bu da şehir ekonomisinin ciddi oranda canlanmasını sağladı.”

 

Reklam ajansları da geldi...

 

10 gün içerisinde milletvekili aday adaylarının yaklaşık 5 milyon Euro’luk harcama yaptığına işaret eden Seçim Aydın, şu değerlendirmeyi yaptı: “Aday adayları Ankara’da günlük ortalama 100 Euro harcama yaptı. Otel, yeme-içme ve alışveriş için toplam 5 milyon Euro’luk bir harcama yapıldı. Siyasi parti liderlerinin katıldığı tüm etkinlikler adaylar tarafından dolduruldu. Ankara yaklaşık 10 gündür seçim listelerinin yoğunluğunu yaşıyordu. Milletvekili adaylarının tanıtım çalışmalarında görev almak için reklam ajanslarının yöneticileri de Ankara’daydı.”

 

Restoranlar da doldu...

 

Şehirdeki hareketlilikten restoranların da payını aldığını dile getiren Seçim Aydın, “Akşam saatlerinde restoranlarda yer bulmak mümkün değildi. Kulis çalışmaları şehirdeki önemli restoranlarda gerçekleşti. Rezervasyon yaptırmadan bir yerde akşam yemeğine gitmek imkansızdı. Şehrin önde gelen restoranlarının yanı sıra otellerdeki işletmelerde ön plana çıktı. Adaylar ve aileleri akşam saatlerinde bu restoranları doldurdu” dedi.

 

Ümidini kaybeden, pazar günü Ankara’dan ayrıldı...

 

Son 10 gündür Ankara’daki otellerin yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştığını dile getiren Swissotel Ankara’nın sahibi olan Gülsan İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Gül, şu değerlendirmeyi yaptı: “Milletvekili olmak isteyenler Ankara’nın yolunu tuttu. Toplantıların bir çoğu öğle ve akşam yemeklerinde gerçekleşti. Ümidini kaybedenler pazar günü Ankara’dan ayrılmaya başladı.”

 

Otel fiyatları 30 Euro ile 300 Euro arasında değişiyor...

 

Ankara’daki otel fiyatlarının 30 Euro’dan başladığına işaret eden Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Seçim Aydın, “Ankara’daki 5 yıldızlı otellerin fiyatları 100 Euro ile 300 Euro arasında değişiyor. Bu rakamlar 4 yıldızlı otellerde 50 Euro ile 200 Euro arasında bulunuyor. Milletvekili adaylarının belirlendiği dönemde, 3 yıldızlı otellerin fiyatları ise 30-70 Euro arasındaydı” diye konuştu.

 

Çoğu kendi aracıyla Ankara yollarına düştü...

 

Adayların Ankara’ya otomobilleriyle geldiğine dikkat çeken Seçim Aydın, şöyle konuştu: “Adayların çoğunun kendi otomobilleriyle Ankara’ya geldiğini gözlemledik. Edirne’den Kayseri’ye kadar bir çok farklı ile ait plaka numaraları dikkat çekiyordu.”

 

Normal günlerden daha yoğun geçti...

 

Şehirde son dönemlerin en yoğun günlerinin yaşandığını dile getiren Ramada Ankara yetkilileri, şu bilgileri verdi: “Ankara’da zaman zaman gündeme bağlı olarak oteller yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşabiliyor. Normal günlerden biraz daha farklı olarak son 10 gündür otelimizde yoğunluk bulunuyordu. Sadece otelde değil aynı zamanda restoranlarımızdaki doluluk oranları da işletmecileri memnun etti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen adayların bir çoğu pazar gününden itibaren otelden ayrıldı.” (Hürriyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.