Accor otel yapacak, ama arsa bulamıyor...

AKFEN Holding Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’de 3 ve 4 yıldızlı şehir otelciliğinde önemli bir açık bulunduğunu belirterek, “Stratejik ortağımız Accor, ‘İstanbul’da ne kadar otel yaparsanız hepsini işletiriz’ diyor. Ancak otele uygun arsa bulmak çok zorlaştı” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Accor otel yapacak, ama arsa bulamıyor...

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’de 3 ve 4 yıldızlı şehir otelciliği alanında arz eksikliği bulunduğunu belirtirken, stratejik ortakları Accor Grubu’ndan “İstanbul’da ne kadar otel yaparsanız hepsini işletiriz” yönünde bir teklif aldıklarını açıkladı. Ancak yeni otel inşaatı için uygun arsa bulmakta zorlandıklarını belirten Akın, “Arsa eskisi kadar kolay bulunmuyor. Bizim oteller orta sınıfa hitap ediyor. Geri dönüşü çabuk olmuyor. O nedenle arsanın ya çok uygun fiyatlı ya da bedava olması gerekiyor” diye konuştu.

40 otel hedefliyoruz...

Accor Grubu’nun 90 ülkede bir yıldızdan 5 yıldıza kadar farklı markalar altında 4 bin 200’ün üzerinde oteli bulunduğunu hatırlatan Akın şunları söyledi: “Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Accor grubu ile münhasırlık anlaşması var. Accor’un 4 yıldızlı Nov ile 3 yıldızlı Ibis marka otellerini Türkiye’de biz yapıyoruz. Otellerin işletmesini yürüten Accor ile 25 yıllık kira sözleşmesi var. Accor’un Belçika’da 75, sadece Paris’te farklı markalarla işlettiği 400 oteli var. Biz de otel sayısında 30’lu 40’lı rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz.”

Ekonomik otelcilik...

Halka arz sürecinde sona yaklaşılan Akfen GYO’nun 5-6 Mayıs tarihlerinde talep toplayacağını belirten Hamdi Akın, “Akfen GYO, ekonomik şehir otelciliğine odaklanmış gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi. İşletmeye açılmış 10 oteli bulunuyor. Bu yıl sonuna kadar 3 otel daha tamamlanacak. 5 yılda 13 otele ulaştık. Arada iki yıllık kriz sürecine rağmen iyi bir performans yakalandı” şeklinde konuştu. (Hürriyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.