ABD, Erzurum'a turizm yatırımı yapacak..

Ankara'nın ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, ilk kez 1977 yılının Haziran ayında eşiyle birlikte gezmek için geldiğini söylediği Erzurum'da anılarını tazeledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ABD, Erzurum'a turizm yatırımı yapacak..

Ankara'nın ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, ilk kez 1977 yılının Haziran ayında eşiyle birlikte gezmek için geldiğini söylediği Erzurum'da anılarını tazeledi. Kent sokaklarını gezen, cağ kebabın nasıl kesildiğini öğrenen, ardından cağ kebap ve kadayıf dolması yiyen Büyükelçi Ricciardone, Erzurum'da Amerikalı iş adamlarının yatırım yapacaklarının müjdesini de verdi.

Eşi Marie Ricciardone ile birlikte Erzurum'a gelen Büyükelçi Francis Ricciardone, güne Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaretle başladı. İran'da öğretmen olarak görev yaparken kente 1977 yılının Haziran ayında geldiklerini anlatan Büyükelçi Francis Ricciardone, Vali Öztürk'le Türkçe sohbet etti.

Büyükelçi Ricciardone, "İran'da ben ve eşim öğretmenlik yapıyorduk o zaman. İran'dan Erzurum'a geldik ve yazın tatil yaptık. Kalbimizde özel bir yeri var. Erzurum'a aşık olduk. Türkiye'de ilk geldiğimiz şehir Erzurum. Çok gençtik o zaman. Sonra 1996- 97 yıllarında Erzurum'a ikinci kez geldik. O zamandan bu zamana ne kadar gelişmiş. Dört mevsim seyahat edilebilir" dedi.

Amerikan vatandaşlarının buralara gelmesini teşvik etmek istediklerini söyleyen Ricciardone, "Çünkü İstanbul, Ankara ve Antalya'yı tanıyorlar. Yatırımlar bu şehirlere yapılıyor. Anadolu şehirlerinde yatırım yapan yok. Erzurum'u tanımıyorlar. Erzurum'u yeniden tanıma ve tanıtmak için geldik. Aynı zamanda sizinle ve belediye başkanıyla yatırım, ticaret fırsatını konuşmaya çalışacağız. Erzurum ne kadar güzel.
 
Açık hava müzesi gibi olduğunu gördük. Turizm yapmak için geldik. Bir kaç gün kalacağız. Haziran ve Ekim aylarında Amerika'dan 15-20 kadar işadamı Erzurum'a gelecek. Erzurum'da ne gibi yatırımlar yapacaklarına bakacaklar. Amacımız, Türkiye- Amerika işbirliğiyle üretilecek ürünleri, üçüncü ülkelere satmaktır" diye konuştu.
 
Vali Öztürk, Amerikalı konuklarına Çini tabak, Oltu Taşı Tesbih, Erzurum Türküleri CD'si hediye ederken, Erzurum'daDünya üniversiteler kış oyunlarını düzenlediklerini anımsattı. Öztürk, bir tarih ve kültür merkezi olan Erzurum'u kış turizm merkezi yapmak için çalıştıklarını söyledi.
 
Valilik'ten sonra Büyükşehir Belediyesine geçen Büyükelçi Francis Ricciardone, buradaki 'Erzurum minyatürünü' gezdi ve Başkan Ahmet Küçükler ile sohbet etti. Benzer ifadelerle gezisinin amacını anlatan Büyükelçi Ricciardone'ye Başkan Küçükler bir semaver hediye etti.
 
Vali Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükelçi Francis Ricciardone ve eşi Marie Ricciardone'yi öğle yemeği için Muammer Usta'ya götürdüler. Cağ kebabın nasıl kesildiğini öğrenen Büyükelçi, ardından cağ kebap ve yöreye has kadayıf dolması tatlısı yedi. (Erzurum DHA)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.