‘Plato Şehirler’, yabancı filmcilere açılıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin doğal film platosu özelliği taşıyan bölgelerini yabancı filmlere açmak için bu yoldaki ilk ciddi adımını attı. Türkiye’den sekiz ili, ‘Plato Şehirler’ olarak belirleyen bakanlık, bu şehirlerin yöneticileriyle ilk toplantısını yaptı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
‘Plato Şehirler’, yabancı filmcilere açılıyor...

Sekiz ilden temsilci katıldı...

 

Antalya’da gerçekleştirilen ‘Arama Konferansı’na, ‘Plato Şehirler’ olarak belirlenen Antalya, Bursa, Mardin, Nevşehir, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Trabzon’dan vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, üst düzey yöneticiler ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) yöneticileri katıldı.

 

Dünyada tepe örgütlenmesi Assosation Film Commisioner İnternational (AFCI) olan Uluslararası Film Komisyonerleri Birliği çerçevesinde gerçekleştirilen bu oluşum, illerde kurulacak ‘Film Komisyonları’na, yabancıların oralarda film çekmesi için şu olanakları sağlayacak.

 

İllerdeki ‘Film Komisyonları’,  yabancı film yapımcısı adına o ilde   çekilecek film için tüm yasal  izinleri alacak. Böylece yabancı filmciler,  Türkiye’de kalacakları sınırlı zaman içinde yasal prosedürlerle vakit kaybetmeyip, sadece işlerine  odaklanmış olacak.

 

Bu uygulamayı dünyada başlatan ülkelerin başında gelen Ürdün, Yeni Zelanda ve Kanada’dan da konuşmacıların katıldığı Antalya’daki ilk toplantıda, ‘Bürokratik hantallıktan bürokrasiden arınmış akışkanlığa’ başlığı altında bir sunum yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’yi; yabancı filmciler için doğal bir platoya çevirme yolundaki ilk ciddi adımı attı. İleride Türkiye’nin turizmine büyük katkı sağlayacak bir proje bu” dedi. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.