3'üncü 'İller Kültür ve Turizm Fuarı', mayısta yapılacak...

İller Kültür ve Turizm Fuarı, 18-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. Fuar, 81 ilimizi ve ilçelerimizi, başkent Ankara’da toplayarak, ülkemizin doğal, kültürel, tarihsel, ekonomik, ticari, sosyal ve turizm potansiyelini bir arada tanımak, tanıtmak ve paylaşmaya olanak sağlayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
3'üncü 'İller Kültür ve Turizm Fuarı', mayısta yapılacak...

Fuar, T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C.Vilayetler Hizmet Birliği Başkanlığı ve Forum Fuarcılık ortaklığında Ankara Atatürk Kültür Merkezi 1 No’lu tören Alanı’nda, 20.000 m²’lik çadır ve 5.000 m²’lik açık alanda gerçekleştirilecek.

 

Dünyada son yıllarda iller arasında ekonomik, kültürel ve sosyal işbirliğine dayalı olarak giderek önemi artan ”kardeş şehir” anlaşmalarıyla uzaklar yakın olmakta, şehircilik anlayışları kardeş şehirlerdeki uygulamalara göre modernize edilmektedir. Türkiye’de belediyelerin 715 adet kardeş şehir anlaşması bulunmakta.

 

Fuar davet edilecek kardeş şehirler ile şehirlerarası barış ve paylaşımla birlikte sosyal refahın artmasına ve karşılıklı anlayışın gelişimine de katkıda bulunacak. Ayrıca komşu ve çevre ülkelerden de kentler davet edilecek.

 

Buna göre, söz konusu fuarda illere özgü sanat ve el sanatı ürünleri, folklorik malzemeler, illerin tarihi, kültürel, sosyal, mimari, eğitim, doğa ve turizm potansiyeli, ticaret ve sanayi odaları projeleri katalog ve CD’leri, yerel yayınlar, gazete, dergi, poster, kitap, broşür, kartpostal, fotoğraf ve araştırmalar, festivaller, organizasyonlar, yöresel mutfaklar, yöresel yiyecek ve yemeklerin tanıtım, sunum ve satışı, yöresel müzik ve halk dansları, kente, bölgeye yönelik projeler, kentle ilgili bilgiler, dokümanlar ürün olarak katılımcılara sunulacak.

 

İl Özel İdareleri, Belediyeler, Kalkınma Ajansları, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Gençlik ve Spor Müdürlükleri, Sivil Toplum Örgütleri, Organize Sanayi Bölgeleri, Serbest Bölgeler, Limanlar v.b., Turizm Dernek ve Birlikleri, Oteller, Seyahat Acentaları, Tur Operatörleri, Taşımacılık Şirketleri, Yöresel Restoranlar, Esnaf ve sanatkarlar, Yöresel müzik ve Halk Dansları Grupları, Yöreye özgün üretim yapan firma ve kuruluşlar, Medya Kuruluşları, Festival ve etkinlik organizatörleri, Üniversiteler, eğitim kuruluşları, Müzeler, El Sanatı Üreticilerinin katılım sağlayacağı fuar turizm kuruluşları için önemli bir platform olacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.