23.59 yasağı, esnetildi!..

Konutların bulunduğu çevre ile açık alanlar “çok hassas kullanımlar” kategorisinden çıkarıldı. Buralarda, gece yarısından itibaren beş desibeli geçmemek kaydıyla müzik yayını yapılabilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
23.59 yasağı, esnetildi!..

Ancak konutların çevresinde hastane, yaşlı ve çocuk bakımevi gibi mekânlar bulunuyorsa, bu durumda müzik yayını gece yarısından itibaren kesinlikle yasaklanacak. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun “orta yolu bulduk” dediği yeni düzenlemeye göre, yataklı hizmet veren sağlık kurumları, eğitim dönemlerinde yatılı eğitim kurumları, çocuk ve yaşlı bakım evleri ve bunları içine alan 250 metrelik alan “çok hassas kullanımlar” olarak tanımlandı.

Yönetmelikte, çok hassas kullanım alanlarındaki açık ve yarı açık eğlence yerlerinde canlı müzik yayını yasaklandı. Bu alanlarda, açık ve yarı açık eğlence yerlerinin kurulmasına izin verilmeyecek. Bu alanlardaki mevcut açık ve yarı açık eğlence yerleri kapalı hale getirilecek.

SINIR 5 DESİBEL...

Yönetmelikte, çok hassas kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınındaki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival, düğün ve benzeri açık hava faaliyetleri yasaklandı. Hassas ve az hassas kullanımların bulunduğu alanlarda gürültü seviyesinin, mevcut arka plan gürültü seviyesini 5 desibelden fazla aşamayacağı ifade edildi. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.