"2023 yılı hedefi, 46 milyon turist...

Bursa Turizm Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Türkiye'nin dünya turizm pastasından ancak yüzde 2,5 pay alabildiğini belirterek, 2023 hedefinin 46 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"2023 yılı hedefi, 46 milyon turist...

Bursa Valiliği tarafından organize edilen ve iki gün sürecek olan Bursa Turizm Çalıştayı, Almira Otel'de başladı. Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu'nun başkanlık yaptığı çalıştaya, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, çok sayıda tur operatörü temsilcileri ile davetli katıldı.

Çalıştayın açılışını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Bursa'nın turizm açısından zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Bursa'da tek eksik turist. Allah Bursa'ya her türlü imkanı vermiş ama yeteri kadar değerlendirilemiyor. Bu çalıştay ile Bursa'nın turizmdeki sıkıntılarını masaya yatıracağız. Dünyada 944 milyar dolarlık bir turizm pastası var ve Türkiye bunun yüzde 2,5'inden faydalanabiliyor. Turizm 52 sektörü tetikleyen bir alan. 2008 yılında turizm 3,5 milyon kişiye istihdam sağladı. Türkiye'nin 2023 hedefi 46 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir elde etmektir. AB'ye üyeliğimiz kabul edilirse 2023 yılında hedef 63 milyon turist ve 86 milyar dolar gelir.

Bursa'nın hedefi 1milyon turist olmalı. Bursa'nın eksiği pazarlama ve tanıtım. Türk turizm her geçen yıl ilerliyor. 2009 yılında Avrupa ülkelerine göre turizmde artış gösteren tek ülke Türkiye. Bursa artık turizm açısından mola verilen bir il olmamalı" dedi.

"BURSA'DA TURİZM FAKÜLTESİ AÇILMALI"

Bursa'da bir turizm fakültesi açılması gerektiğini belirten Hacıoğlu, "Bunu rektöre ilettik. Turizmde hizmet ve işleyişi bilmek çok önemli. Ayrıca altyapı ve tesisler de çok iyi olmalı. Türk turizmi dünya ile rekabet edebilecek düzeye geldi. Bursa Türkiye'de turizm açısından ilk 5'e girmeli. Kara, hava, deniz ulaşımı açısından uygun olan bu şehir, müşteri odaklı turizme önem vermeli. Artık Bursa'nın dışa açılma zamanı geldi" diye konuştu.

Çalıştaya ev sahipliği yapan Vali Şahabettin Harput ise Bursa'nın sahip olduğu özelliklere değinerek, "Bursa 2,5 milyon nüfusu ile Türkiye'nin 4. büyük ili konumunda bulunan ve sahip olduğu potansiyel ile lokomotif bir şehirdir. Bursa, Türkiye'nin en hızlı gelişen şehridir. Bursa, Osmanlı'ya uzun yıllar başkentlik yapmış bir tarih ve kültür şehridir. Bursa artık sanayiye doymuştur ve turizm alanında da var olan potansiyeli değerlendirmek zorundadır. Bu çalıştay ile turizm haritası çizilecek ve hedefler belirlenecektir. İlimiz yılda 150 bin turist almaktadır ve bu rakam çok yetersizdir. Bursa'yı sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli bir merkezi yapmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Toplantıya katılan Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan da turizm açısından yapılacak projeleri desteklemeye hazır olduklarını belirterek, Türkiye'nin turizmde daha iyi yerlere gelebilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
Çalıştay, açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panelle devam etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.