2010'un en beğenilen otelleri seçildi...

Etstur tarafından düzenlenen "3. Otelpuan Ödülleri" sahiplerini buldu. Tatilciler arasında otelpuan.com sitesinde yapılan anket sonucunda belirlenen 2010 yılının en beğenilen turizm tesislerine ödülleri verildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
2010'un en beğenilen otelleri seçildi...

Bağımsız denetim kuruluşlarına denetletilen 300’e yakın otel arasında Akdeniz Bölgesi’nde Amara Beach Resort Comfort, Amara Wing Resort Comfort, Voyage Belek Golf & SPA, Amara Dolce Vita Luxury ve Cornelia Diamond Golf Resort & SPA "Altın Puan" ödülüne layık görüldü.

 

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, "otelpuan.com" internet sitesinde paylaşılan görüşlerin, tatilcileri tercihleriyle ilgili olarak yönlendirmenin yanı sıra otellerin de hizmet kalitelerini iyileştirmelerine ve müşteri memnuniyeti anlamında daha verimli çözümler geliştirmelerine yardımcı olduğunu söyledi.

 

Etstur tarafından Four Seasons Otelde düzenlenen 3. Otelpuan Ödülleri töreninde konuşan Ersoy, 3 yıl önce hayata geçirdikleri Otelpuan.com tatil paylaşım sitesinin kısa sürede beklentileri aşan bir popülerlik kazandığını söyledi.

 

Sitenin aynı zamanda tatilciler için güvenilir bir referans kaynağı haline geldiğini ifade eden Ersoy, sitede paylaşılan görüşler, anılar ve eleştirilerin yalnızca tatilciler için değil, değerlendirilen turizm tesisleri için de önemli bir veri tabanı oluşturduğunu bildirdi.

 

Ersoy, "Sitede paylaşılan görüşler, tatilcileri tercihleriyle ilgili olarak yönlendirmenin yanı sıra otellerin de hizmet kalitelerini iyileştirmesi ve müşteri memnuniyeti anlamında daha verimli çözümler geliştirmesine yardımcı oluyor. Sitedeki memnuniyet puanlarının her yıl istatistiksel olarak artması bu durumun somut bir göstergesidir. Otelpuan.com sitesinde bin 954 otel ile ilgili toplam 186 bin 495 görüş yer alıyor" diye konuştu.

 

Etstur Kalite Yönetimi ve Müşteri İlişkileri Müdürü Ayşıl Bahar Arıcı da, otelpuan.com’un arge yapmadan da müşteriyi anlamayı sağlayan bir iletişim platformu oluşturduğunu belirtti.

 

Otellerde konaklayan tatilcilerin talepleri doğrultusunda tesislerin kendilerini yenildiklerini anlatan Arıcı, Antalya Valiliği’nin Etstur kriterleri ile denetleme yapmaya başladığını ifade etti.

 

Müşterilerin görüş ve taleplerinin sürekli geliştiğini bildiren Arıcı, "Çocuk dostu tesisleri ile balayı ve romantizm tesisleri için oluşan talep bu kategoride hizmet sunan turizm tesislerinin sayısını artırdı. Engelli misafirler için engelli dernekleriyle çalışılarak gerekli revizyonlar yapıldı. Vejetaryenler ve diyet talebi olanlar için de özel kriterler eklenecek" diye konuştu.

 

-OTELPUAN ÖDÜLLERİ-

 

Gecede konuşmaların ardından, tatilciler arasında otelpuan.com sitesinde yapılan anket sonucunda belirlenen 2010 yılının en beğenilen turizm tesislerine ödülleri verildi.

 

Bağımsız denetim kuruluşlarına denetletilen 300’e yakın otel arasında Akdeniz Bölgesi’nde Amara Beach Resort Comfort, Amara Wing Resort Comfort, Voyage Belek Golf & SPA, Amara Dolce Vita Luxury ve Cornelia Diamond Golf Resort & SPA "Altın Puan" ödülüne layık görüldü.

 

Voyage Sorgun, Cornelia De Luxe Resort, Barut Hotels Lara Resort SPA & Suites, Concorde De Luxe Resort ve Alibey Resort Side "Gümüş Puan", Limak Limra Hotel & Resort, Rixos Tekirova, Calimera Kaya Side, Rixos Sungate ve Rixos Premium Belek ise "Bronz Puan" ödüllerinin sahibi oldu.

 

Ege Bölgesi’nde ise Hilton Sarıgerme Resort & SPA "Altın Puan", Voyage Torba "Gümüş Puan" ve Işıl Club Bodrum "Bronz Puan" ödüllerini aldı.

 

Üç ayrı kategoride verilen Otelpuan Özel Ödülleri’ni ise "Termal Tesis" kategorisinde Korel Thermal Resort Hotel, "Kayak Tesisi" kategorisinde Ağaoğlu My Resort Uludağ ve "Kıbrıs Tesisi" kategorisinde Mercure Hotel Girne kazandı.

 

Bu yıl ilk kez verilen Otelpuan Memnuniyet Artışı Özel Ödülü’nü kazanan tesisler ise Kefaluka Resort, Hapimag Resort Sea Garden ve İberotel Sarıgerme Park oldu.

 

Ödül alan tesislerin yetkililerine ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst ile diğer ilgililer verdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.