20 yıl öncesinin bataklığı, şimdi 120 bin golfçü ağırlıyor...

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETÜYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Uğurlu “Belek, 20 yıl önce sazlık bataklık, alt yapısı olmayan bir yerdi. Bugün ise turizmin gözbebeği haline geldi” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
20 yıl öncesinin bataklığı, şimdi 120 bin golfçü ağırlıyor...

Türkiye’nin en önemli golf destinasyonu oaln Belek, 15 golf sahasıyla geçen yıl yaklaşık 100 bin golfçuyu ağırlamıştı. Belde bu yıl 120 bin golfçu ağırlamayı planlıyor.

 

Uğurlu şöyle devam etti: "Belek'i turizm harikası haline 47 yatırımcı getirdi. Belek 50 bin yatak, 47 otel ve tatil köyü, 10 golf tesisi ve 14 golf sahasına sahip. İklim koşullarınım ılıman olması nedeniyle Belek golf için çok uygun. Bölge olarak turizmde kamu-özel sektör modelini yaratan ve başarıyla uygulayan bir birlik olma özelliğimiz var. Bölgemiz, Avrupa'nın en yeni ve sektörel trendleri yakalayan ve hatta yaratan high-class otelleri, uluslararası standartlarda ultra lüks SPA merkezleri ve yine uluslararası standartlarda Avrupa'nın önde gelen futbol takımlarına ev sahipliği yapan futbol sahaları da sahip önemli bir destinasyon."

 

Uğurlu, geçen yıl 100 bin golfçunun Belek'e geldiğini hatırlatarak, bu yılki rakamın 115 bin turist olduğunu söyledi. Uğurlu, "Asıl odaklanmamız gereken gelirlerimizi artırmaya dönük stratejiler geliştirmek olmalı" diyerek, bu anlamda bölge olarak SPA ve golfa yönelik planlarının olduğunu söyledi. Uğurlu golf tesislerinde istihdam edilen kişi sayısının da yaklaşık 100 olduğunu belirtti.

 

Antalya Golf Clup Genel Müdürü  ve Golf  Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Budak da tesislerinde 2009 yılında 417 bin golf oynandığını ve bir önceki yıla göre yüzde 18 artış yaşandığını söyledi. Oynanan oyun sayısına göre ortalama 100 bin golfçunun bölgeye geldiğini hesapladıklarını kaydeden Budak, 2010 yılında ise oyun sayısının 470-480 bine çıkması, oyuncu sayısının ise 115 bin olmasını öngördüklerini bildirdi. Öte yandan 2012 Dünya Golf Amatör Takım Şampiyonası'nın Belek'te yapılacak olması, bölgenin bilinirliğini olumlu olarak artırdı" dedi.

 

Carya Golf Glub Genel Müdürü Murat Konuk, sahalarının 2008 yılının Kasım ayında açıldığını henüz çok yeni olduklarını söyledi. Sahanın 766 dönüm olduğunu kaydeden Konuk, "Sahamız 18 delikli. 2009 yılında 30 bin 487 oyun oynandı. Bu sene ise 35 bin 400 oyun hedefliyoruz. Müşteri portföyümüz yüzde 45 Alman, İskandinav Ülkeleri ve Avrupa ülkelerinden oluşuyor. Şu anda sahalarımız Mayıs ayının sonuna kadar dolu. 2.9 milyon Euro’da gelir hedefliyoruz" diye konuştu

 

Rixos Premium Belek Hotel Golf Pazarından Sorumlu Satış Müdürü Bilgehan Bakırcıoğlu da Avrupa'dan yapılan doğrudan uçak seferlerinin artması, golf sezonunun uzaması ve Euro’nun değer kazanmasından dolayı gelir ve golfçu sayısında geçen yıla göre yüzde 69 artış yaşandığını kaydetti. 2009 yılında 4 bin 500 golfçuyu ağırladıklarını dile getiren Bakırcıoğlu, tüm Avrupa'dan golfçuların geldiğini hatırlayarak bu sene 8 bin golfçu hedeflediklerini söyledi.

 

Susesi Hotel Golf Club Satış Müdürü Ünal İşkol, İngiliz ve Alman pazarına çalıştıklarını belirtti. İşkol, geçen yıl 2 bin 400 golfçunun geldiğini bu sene ise 4 bin 500 golfçuyu ağırlamayı amaçladıklarını bildirdi.

 

Sueno Hotel ve Golf Club Satış Temsilcisi Sezen Özbek de mart ayının golfta en yüksek sezon olduğunu dile getirdi.  Almanya ve İngiliz pazarlarında ağırlıklı çalıştıklarını dile getiren Özbek, " Mart ve Nisan oda satışlarımızın tamamını stokladık. Şu ana kadar sahada ciddi doluluklarımız var" diye konuştu.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.