19 Mayıs turları, yok satıyor...

Bu yıl perşembe gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yaz tatili öncesinde kaçamak yapmak isteyenler için büyük bir fırsat oldu. Bu fırsatı değerlendirip tatile çıkmak isteyenler de seyahat acentelerini hareketlendirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
19 Mayıs turları, yok satıyor...

19 Mayıs'ta 3 gece 4 günlük Roma, Prag, Dubrovnik, Riga ve Yunan Adaları gibi yakın yurtdışı turları ilgi görürken bunların fiyatları kişi başı 279 Euro'dan başlıyor. Yurtiçinde ise kültür turları öne çıkıyor.

Prontotur Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, “Özellikle tatilin perşembe-pazar olarak denk gelmesi, tatilcilere tam bir hafta sonu kaçamağı şeklinde fırsat sunduğundan talep olarak beklentilerin çok üzerine çıktı” diye konuştu.

Yurtdışı turların yanı sıra yurtiçi tur paketlerinin de 19 Mayıs’ta ilgi gördüğünü ifade eden Özkar, geçen yıla göre yüzde 25 artış yakaladıklarını ifade etti.

Sarp Özkar, şu bilgileri verdi:

KAPADOKYA'DA YER KALMADI

“Yurtdışı tur paketlerinin fiyatları 279 Euro'dan, yurtiçi kültür turu paketleri ise 365 TL’den başlıyor. Tur tarihleri arasında 19-22 Mayıs olarak organize ettiğimiz 3 gece-4 günlük seyahat paketleri çokça tercih ediliyor. Yurtdışında Yunanistan, Gemi ile Vizesiz Yunan Adaları, Roma, Prag, Dubrovnik ve Riga turları, yurtiçinde ise en çok kültür turları ilgi görüyor. Yerleri doldurup da ek kontenjan açtığımız kültür turlarımız Kapadokya-Kayseri, Assos- Ayvalık-Bozcaada, Van ve GAP turlarımız.”

Jollytur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe ise Kapadokya'da bu tarihler için yer kalmadığını ifade ederek, İstanbul'a yakın yerlerin çokça tercih edildiğini ifade etti. Vizesiz Rusya ilk fırsatta patladı Türk tatilciler geçen 17 Nisan'dakarşılıklı olarak vizelerin kaldırılması üzerine ilk tatil fırsatı olan 19 Mayıs'ı hafta sonuna bağlayıp Rusya turlarına büyük ilgi gösterdiler. 4 günlük tatilin yıldızı ise 17 Nisan'da vizelerin karşılıklı olarak kaldırıldığı kişibaşı 597 Euro'ya satılan Rusya oldu.

Vizelerin kaldırılmasından itibaren Rusya'ya turlarda talep patlaması yaşadıklarını ifade eden Vip Turizm Dış Turlar Direktörü Esra Tanoğlu, “Özellikle 19 Mayıs'taki ara bunun için büyük fırsat oldu” dedi.

590 EURO’LUK TURLAR

Tanoğlu, “Vizenin kaldırılmasıyla birlikte, Rusya turlarımıza ilgi çok yoğun ölçüde arttı. Yaz aylarındaki Rusya gezilerimiz de şimdiden dolmak üzere” diye devam etti.

Bamtur Genel Müdürü Bertan Aner ise 19 Mayıs tatiline yönelik 3 gece 4 günlük tur için kısa sürede Rusya'ya 110 kişilik satış gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kişi başına 590 Euro'ya sattığımız turlarımızın tümünü tükettik. Eğer Rus makamları izin verseydi charter uçak koyup daha fazlasını buraya götürebilirdik. Rusya'ya bu ilgi devam ederse yazın Türk turistin favori yeri olur” ifadelerini kullandı. (Ünsal Ereke)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.