18 Mayıs'ta müzeler ücretsiz!..

Her sene 18-24 Mayıs arasında kutlanan Müzeler Haftası’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı muzeler 18 Mayıs Çarşamba günü ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
18 Mayıs'ta müzeler ücretsiz!..

Avrupa Müzeler Gecesi kapsamında bazı müzeler de 14-15 Mayıs tarihlerinde gece geç saatlere kadar açık kalacak ve ücretsiz gezilebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığa bağlı müzelerin yanı sıra bazı özel müzeler de haftayı benzer uygulamalarla kutlayacak. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi 14 Mayıs Cumartesi akşamı gece 24.00′ye kadar açık kalacak ve 19.00 – 24.00 saatleri arası ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Ayrıca akşam için çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

İstanbul Modern Sanat Müzesi de, 18 Mayıs Çarşamba günü gece saat 22.00’ye dek ücretsiz olarak müzeyi ziyaret etme olanağı sunuyor. Ziyaretçiler, 18 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Modern’de ülkemizin modern ve çağdaş sanatının gelişimini yansıtan “Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar” ve doğa ile teknoloji ilişkisini ele alan dijital medya ve videolardan oluşan “Kayıp Cennet” sergilerinin yanı sıra, geleneksel Çin resmi estetiğini yeniden yaratarak çağdaş Çin’in değişimini yansıtan çalışmalarının yer aldığı “Yao Lu’nun Yeni Manzaraları” başlıklı fotoğraf sergisini ücretsiz olarak görebilecek. Çocuklar ve gençler, Genç İstanbul Modern’in “Sanat Sirki” başlıklı etkinliğine katılabilecek.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri de 14 Mayıs 2011 tarihinde gece 23'e kadar açık olacak ve saat 19'dan sonraki girişler ücretsiz olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.