100'üncü yılda, 50 milyon turist hedefi...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri beklendiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
100'üncü yılda, 50 milyon turist hedefi...

Bakan Günay, 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı kapsamında düzenlenen ''turizm'' konulu oturumda yaptığı konuşmada, turizmi sadece bir ekonomik büyüme aracı olarak görmediğini belirtti.

Turizmin, her şeyden önce bir barış projesi olduğunu vurgulayan Günay, şöyle konuştu: ''Barışın yeryüzünde süreklilik kazanmasına en fazla katkı yapan sektörlerin başında bence turizm geliyor. Çünkü turizm, insanları birbiriyle tanıştırıyor. Politikacıların yarattığı düşmanlık nedenlerinin halklar arasında olmadığını görüyoruz. Barışın olmadığı yerde turizmin gelişmesi mümkün değil. Turizm, dünyayı barıştıracak bir sektör.'' Bakan Günay, turizmin aynı zamanda ekonomik gelişme kapısı olduğunu, bu sektörün az yatırımla kısa sürede çok sayıda insana ciddi istihdam sağlayabildiğini söyledi.

50 MİLYAR DOLAR GELİR BEKLİYORUZ...

Günay, Türkiye ekonomisi içinde turizmin payının gittikçe yükseldiğini, ülkeye son çeyrek yüzyılda gelen turistlerin sayısının 6 kat, turizm gelirlerinin ise 7 kat arttığını anlattı.

2003'ten beri turizmde özel sektörü daha çok öne çıkardıklarına değinen Günay, ''Son dönemde artık biz sadece denetleyicilik görevi yapıyoruz. Biz yüksek kaliteli, tarihe, çevreye duyarlı bir turizm olmasını istiyoruz ve devlet olarak bunu denetlemeye çalışıyoruz'' dedi. Günay, şunları kaydetti: ''Biz Türk hükümeti olarak 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir bekliyoruz. Sevinçle bir şeyi öğrendim, özel sektörle bir toplantı yapılmış. Türkiye turizm yatırımcıları, resmi strateji belgelerindeki hedefleri ileri doğru revize etmişler. Onlar 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedefliyorlar. Biz ise siyaseten biraz daha ölçülü ve dikkatli bir hedefi dile getiriyoruz.''

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.