10 Milyon Dolara 'Yaşam Kasabası'nı' kurdu...

İksir Aydın, Kastamonu’daki konağında 10 milyon dolar yatırım ile ‘yaşam iksiri’ formülü hazırladı. Dünyanın her yerinden turistleri, yaşam kasabasına çekmeye başladı. İksir Resort Town, turistlerin yoğun ilgisini çekiyor

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
10 Milyon Dolara 'Yaşam Kasabası'nı' kurdu...
Kastamonu- Daday’a, 10 milyon dolar yatırım ile kurulan doğa kasabası ‘İksir Resort Town’, dünyanın çeşitli ülkelerinden yoğun talep görüyor.   Matematik öğretmeni İksir Aydın, hayalindeki yaşamı, memleketi Kastamonu Daday’da 10 milyon dolar yatırım ile hayata geçirdi.  Atlı sporlar merkezinde biniş eğitimleri, doğada serbest at binişleri, yayla ve kış sporları, trekking, Atv, Jeep safari, Off road, olta balıkçılığı, bisiklet, kuş gözlemciliği, mantar toplama, faytonla şehir turu gibi onlarca aktiviteyi bünyesinde barındıran İksir Resort Town, çiftlikte üretilen ürünlerle doğayla iç içe olmayı sağlarken, aynı zamanda konforu özleyenlerin ilgi odağı haline geliyor.

‘Yaşam iksiri’ formülünü hazırladı
Aktivite dolu yaşam kasabasına 10 milyon dolara yakın yatırım yapıldığını ve yatırımın devam ettiğini kaydeden İksir Resort Town Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, şunları söyledi: “Doğa ve insana saygı felsefesinden yola çıkarak, ‘Yaşam iksiri’ formülünü hazırladık. Doğa, tarih, kültür, spor, hobi, yerel yaşam, doğal beslenme ve 365 günün gizemini yorumlayarak çok alternatifli yeni tatil anlayışını hayata geçirdik. 1,5 yıl önce misafirlerini kabul etmeye başlayan yaşam kasabımız; açıldığı günden itibaren yerli turistlerin yanı sıra,  dünyanın çeşitli ülkelerinden talep görmektedir” dedi.

Dün ile bugünü, nostalji ile teknolojiyi harmanladık
Doğanın tüm güzelliğinin 4 mevsim gözler önünde olduğunu ifade eden İksir Aydın, Daday’da engin ormanların tüm renk tonlarının, zengin bitki florasının ve doğadaki yüzlerce canlı türünün, huzur dolu bir ortamda 5 duyu organına hitap ederek yaşandığını söyledi.   Yılın 12 ayında çok amaçlı hizmet sunduklarını belirten İksir Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:  “Döneminin tipik mimarisi ile 2. derece tarihi eser olan İksir Hanım Konağı, aslına uygun olarak restore edildi. Tesisin diğer binaları da, doğaya ve tarihe saygı çerçevesinde yapıldı. Şu an, 60 oda ve 156 yatak kapasitesiyle hizmet sunuyoruz.

Tesisimizde, kapalı yüzme havuzu, hamam, sauna, jakuzi ve masaj odaları ile Spa Merkezi, Toplantı Salonları, modern ahırlar, Binicilik Merkezi, Ballıdağ’da Kış Sporları ve Yayla Turizmi Merkezi, Jeep safari, ATV turları, bisiklet turları ve her türlü doğa aktivitesi için ekipman bulunuyor. İksir Resort Town bünyesindeki marangozhanede, atölye çalışmaları yapılmaktadır. Açık alan organizasyonlarında 1000 kişiye kadar, kapalı alan organizasyonlarında 600 kişiye kadar hizmet veriliyor.
Ayrıca,  futbol sahası ve kapalı spor salonu, amatör ve profesyonel spor takım ve gruplarına hizmet vermektedir. Özetle, yaşam kasabamızda, dün ile bugünü, nostalji ile teknolojiyi harmanladık ve herkesin hayali olan çok özel bir tesisi hayata geçirerek, hazırladığımız ‘Yaşam İksiri’ni tüm dünyanın paylaşımına sunuyoruz”  diye konuştu. 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.