Zorlu'dan otellere ucuz enerji...

Zorlu Enerji Grubu ile enerji alımında yüzde 25 oranında indirimler yapıyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Zorlu Enerji Grubu ile enerji alımında yüzde 25 oranında indirime yönelik protokol imzaladıklarını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Zorlu'dan otellere ucuz enerji...

Öncel, İzmir'in Çeşme ilçesiyle Alaçatı beldesindeki irili ufaklı 70 otelin bu indirimden yararlanacağını belirtti. Otellerin ortalama aylık elektrik giderinin 2500 ile 150 bin lira arasında değiştiğini hatırlatan Öncel, yaptıkları anlaşmayla turizmcilerin genel giderlerde önemli ölçüde rahatlayacağını söyledi.

 

Zorlu Enerji Grubu'nun rüzgar enerjisiyle elde ettiği elektrik enerjisinin, çevreye duyarlı olduğunu ifade eden Öncel, ''ÇESTOB olarak bir ilke imza atıp, çevreye duyarlı enerjiye yöneldik. Elektrikte yüzde 25 gibi bir oranda indirim almamız, otel yönetimlerine rahat bir nefes aldıracak'' dedi.

 

''ÇEŞME'Yİ TURİZMDE MARKA YAPACAĞIZ''

 

Veysi Öncel, Çeşme'nin turizmde marka olması için gayret gösterdiklerini, bu yıl içinde İngiltere, Almanya, Norveç, Hollanda, Rusya, İsveç, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen 8 turizm fuarına katıldıklarını, buralarda önemli tur operatörleriyle görüşme yaptıklarını söyledi.

 

Öncel, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Günlük tirajı 1 milyonun üzerinde olan New York Times'in 2010'da gidilmesi gereken 31 yer arasında Çeşme'yi 8. sırada göstermesi bizim açımızdan çok önemlidir. Bu listede İstanbul 19. sıradadır. Türkiye'den de başka bir il, ilçe bulunmamaktadır. Bu gibi yayınlar ve bizim turizmciler olarak 8 fuarda yaptığımız çalışmalar sonucu, Çeşme'ye bu turizm sezonunda yüzde 20-30 daha fazla yabancı turist gelmesini bekliyoruz. Salı günü, Çeşme'den 6 kişilik heyetle Almanya'daki ITT Berlin Turizm Fuarı'na gideceğiz. Berlin fuarı, turizm borsasıdır. Burada da Çeşme'yi, otellerimizi tanıtacağız.'' (AA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.