Zengin Rus, Türk turizmine 600 Milyon Dolar harcayacak...

Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Dağıstan asıllı Rus işadamı ve milletvekili Süleyman Kerimov, Türkiye sahillerinde ve KKTC'de iki lüks otel yapacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Zengin Rus, Türk turizmine 600 Milyon Dolar harcayacak...

Camiye 100 Milyon Dolar bağışlayan işadamı, Türkiye ve KKTC'ye otel yapıyor. Türkiye'de arazi arayışlarını sürdüren Kerimov'un,önümüzdeki birkaç yıl içinde inşaata başlayacağı ve 'kusursuz' olmasını istediği otel için yaklaşık 600 milyon dolar harcayacağı öğrenildi.

 

YATIRIMLAR TÜRKİYE VE KIBRIS'A...

 
Rusya Federasyonu Parlamentosu Duma'da Dağıstan'ı temsil eden Liberal Demokrat Parti Milletvekili ve milyarder işadamı Süleyman Kerimov'un, Türkiye'ye yatırım yapmayı uzun süredir istediği ve sonunda kararını verdiği kaydedildi. Yaklaşık 18 milyar dolarlık servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yeralan Kerimov'un, Akdeniz ya da Ege sahillerinde arazi arayışlarını sürdürdüğü öğrenildi. Kerimov'a yakın kaynaklar, yapılacak otelin, Azeri asıllı işadamı Telman İsmailov'a ait Mardan Palace denginde olacağını ve arsanın satın alınması halinde 2011 yılı içinde girişimlere başlanarak birkaç yıl içinde tamamlanmasının planlandığını söylediler.

 

Kerimov'un 'kusursuz' olmasını istediği otel için yaklaşık 600 milyon dolar harcayacağı, yine KKTC'nin Gazimagusa kentinde yapacağı otel için de en az 500 milyon dolar harcamayı düşündüğü belirtildi. Müslüman ülkelere destek vermekten kaçınmayacağını her fırsatta dile getiren Kerimov'un böylece, Gazimagusa'nın 1970'lerde kaybolan turistik şöhretini yeniden canlandırmayı ve Kuzey Kıbrıs'ın zamanla Rusya Federasyonu da dâhil birçok ülkeden turist çeken Kıbrıs Rum Kesimi ile aynı popülerliğe erişmesini ümit ettiği vurgulandı.

 

CAMİYE 100 MİLYON DOLAR BAĞIŞLADI...

 
Geçtiğimiz yıllarda 2 milyar dolar yatırım yaparak, Moskova'da beş yıldızlı 30 otelin işletmesini alan Süleyman Kerimov, avlu dahil 12 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği Moskova Merkez Camii inşaatının öncülüğünü üstlenmiş ve 100 milyon dolar bağışlamıştı. Rusya Müslümanlarının merkezi olacak caminin 2012 sonunda ibadete açılması hedefleniyor. Kerimov ayrıca, bugüne kadar yaklaşık 20 bin kişiyi hacca gönderen hayırsever olarak biliniyor.
 
180 MİLYON DOLARLIK YATI VAR...
 
Moskova'nın yakıtının önemli bölümünü sağlayan Nafta Moskova şirketinin sahibi olan 3 çocuk babası Kerimov'un, özel jeti ve helikopterinin yanı sıra 180 milyon dolarlık yatı bulunuyor. Kerimov, İngiltere bayraklı 90 metrelik "ICE" adlı yatıyla son olarak, geçtiğimiz aylarda ailesiyle birlikte Bodrum'da tatil yapmıştı. Bodrum'a özel jetiyle geldikten sonra helikopterle yata giden Süleyman Kerimov ve eşi Firuza Kerimov, Rusya'nın önde gelen ses sanatçılarından Vladimir Maslov, besteci Dmitriy Klinskih ve misafirleriyle birlikte, Bodrum, Gökova'daki Sedir Adası, İngiliz Limanı ve Datça Knidos ile Orak Adası açıklarında deniz keyfi yapmıştı. (Tekin ATAY- AHT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.