Yusuf Narlı: Hedefimiz Mersin’i termal turizminin merkezi haline getirmek

BN Hotel Thermal&Wellness İcra Kurulu Başkanı Yusuf Narlı, “Geçen yılın ilk 6 ayına göre büyüme gösterdik. En büyük hedefimiz Mersin’de turizmi 12 aya yaymak. 2023’ün aynı dönemine göre yüzde 60 büyüme gerçekleştirdik’’ dedi.

03/07/2024 12:57
Yusuf Narlı: Hedefimiz Mersin’i termal turizminin merkezi haline getirmek

Türkiye’nin termal alandaki zenginliğini Mersin’de turizm sektörüne kazandıran ilk 5 yıldızlı otel olan BN Hotel Thermal&Wellness; lüks termal kavramıyla Mersin’i “termal turizmde” Türkiye’de ve dünyada cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Denizi ve güneşi ile öne çıkan Mersin’e termal değeri de ekleyen ve Avrupa’nın en iyi lüks termal oteli seçilen BN Hotel Thermal&Wellness İcra Kurulu Başkanı Yusuf Narlı, geçen yıla göre termal turizmin büyüme gösterdiğini söyledi.

HEDEF MERSİN’DE TURİZMİ 12 AYA YAYMAK

Deniz ve inanç turizminin yanı sıra termal otellerin de devreye girmesiyle bölgenin turizmde alternatif bir destinasyona dönüşmeye başladığını belirten Yusuf Narlı, klasik kaplıca oteli anlayışını ‘Luxury Thermal’ otel kavramına taşıyarak termale bakış açısını değiştirdiklerinin altını çizdi. Yusuf Narlı “Amacımız Mersin’de turizmi 12 aya yayabilmek. Bunun için sadece yurt içi değil, başta Almanya olmak üzere Orta Doğu, Avrupa ve BDT ülkelerinden de turistleri Mersin’e çekebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bölgenin en büyük havalimanı projelerinden biri olan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılması da bölgenin kalkınmasına ve turizm potansiyelinin artmasına önemli katkıda bulunacak” dedi.

Mersin’e en çok İstanbul, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya illerinden yerli turist geldiğini ifade eden Yusuf Narlı, yabancı turistte ise en çok Avrupa ve BDT ülkelerinden turist ağırladıklarını ifade etti. “Geçen sene gerçekleşen doluluğa oranla yüzde 60 büyüme gerçekleştirdik’ diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.