Yurtdışı tatilinde yeni rezervasyon kampanyası...

Şeker Bayramı için bu yıl ilk kez erken rezervasyon başlatan tur şirketleri, yüzde 20 indirime gitti. Bu yıl yaz mevsimi için beklenenin üzerinde erken rezervasyon alan tur şirketleri bununla yetinmeyip Şeker Bayramı için de yurtdışına yönelik yeni bir rezervasyon dönemi başlattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yurtdışı tatilinde yeni rezervasyon kampanyası...

Özellikle tatil sigortasının uygulamaya girmesiyle yurtiçindeki yaz tatili için yüzde 50’lere varan oranda erken rezervasyon alan tur şirketleri aynı sezon içerisinde ikinci erken rezervasyon kampanyasına başladılar. Temmuz sonuna kadar sürecek erken rezervasyon dönemi Şeker Bayramı’nda yurtdışına yönelik yapılan turlarda geçerli olacak. Yurtdışı ülkeler için erken rezervasyonlar 150 Euro’ya kadar avantajlı fiyatlar sunuyor.

 

Bu yıl pasaport fiyatlarının ve Euro’nun düşüşüyle birlikte birçok ülkeyle vizelerin kaldırılmasının kendilerini böyle bir uygulamaya mecbur bıraktığını belirten Hey

Travel Dış TurlarMüdürü Okan Ural, 19 Temmuz’a kadar satın alanlara uzak turlarda odabaşı 150 Euro, kısa turlarda ise yine odabaşı 100 Euro’ya varan erken rezervasyon indirimi sunduklarını belirtti. Ural, “Biz de yurtiçinde uygulanan erken rezervasyon uygulamasının, Şeker Bayramı’na yönelik olarak yurtdışında uygulamak üzere bir kampanya başlattık” diye konuştu.

 

ÖTELEME FIRSATI DA VAR

 

Jollytur Yurt Dışı Turizm Departman Müdürü Tolga Tekin ise “Kampanyayla yurtdışından Türkiye’ye tatile gelen turistler gibi yurtdışına giden Türk tatilcisi de cazip avantajlar elde ediyor” dedi. Bu yılki kampanyada 80’i aşkın programla Orta Avrupa’dan Uzakdoğu’ya kadar çeşitli fiyat ve ürün alternatifi sunduklarını

belirten Tekin, temmuz sonuna kadar sürecek kampanyada ‘Şimdi Al Ekimde Öde’ ve ‘Odabaşı 100 Euro İndirim’ fırsatlarını sunduklarını belirtti. ETS’nin de Temmuz ayı sonuna kadar sürecek erken rezervasyon kampanyasında ise oda başına ve turların uzaklıklarına göre değişen seçeneklerde 40 ile 80 Euro arasında indirim fırsatı bulunuyor.

 

Öger’i alır almaz fiyat silahını çekti

 

İngiltere merkezli Thomas Cook, hafta başında Almanya’da Vural Öger’e ait Öger Tur’un tamamını 30 milyon Euro’ya satın aldıktan sonra rakip tur

operatörlerine karşı fiyat kılıcını çekti. Öger’in gücünü alarak faaliyet gösterdiği

Türkiye pazarında hedeflerini büyüttüğünü açıklayan şirket Türkiye paketlerinde yüzde 5 indirime gittiğini duyurdu. Thomas Cook böylece rakipleri TUİ gibi bir deve karşı üstünlük sağlamayı planlıyor. Almanya pazarı hakkında bilgi veren şirketin CEO’su Peter Frankhauser, “Biz büyümek istiyoruz ama bunu yapmak için her şeyi göze almak gibi bir amacımız da yok. Geçen yılların aksine kontrolü bir şekilde savunmaya geçmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

FİYATLAR YÜZDE 4 DÜŞTÜ

 

Thomas Cook’un internet sitesi 2011 kış sezonunda kısa ve orta menzilli uçuş mesafesindeki paket tur satışlarında ortalama yüzde 2’lik bir düşüş yapıldığını duyurdu. Açıklamaya göre Türkiye paketleri yüzde 5 ile en büyük fiyat düşüşü yaşanan destinasyonlar içinde yer alırken, burayı yüzde 3 düşüşle Mısır izledi. Uzun mesafeli tatillerdeki ortalama indirim miktarı ise yüzde 4 oldu.

 

FİYATLAR

 

JOLLYTUR

 

Şarm El Şeyh- 5 günlük

 

400 Euro

 

ETS

 

Roma- Floransa- Venedik turu- 8 günlük

 

569 Euro

 

HEY TRAVEL

 

Moskova- Antik Rusya- St. Petersburg- Klin ve Tver turları- 7 günlük

 

995 Euro

(HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.