Yunanlılar, turistleri Akropolis'ten kovdu...

Yunanistan kendi turizm sektörünü bitiriyor. Yunan ekonomisi krizle çalkalanırken, ülkedeki halk eylemleri de saatli bomba gibi işliyor. Akropolis göstericiler tarafından işgal edildi, Yunanistan hava sahası ise, bugün kapalı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yunanlılar, turistleri Akropolis'ten kovdu...

Başlıca deniz ticareti ve turizmden oluşan Yunan ekonomisi krizle çalkalanırken, ülkedeki halk eylemleri de saatli bomba gibi işliyor. Özellikle turizme bel bağlayan Yunanistan, bir taraftan turizmi canlandırma paketleri açıklarken, diğer taraftan protestocuların eylemleriyle turizme en büyük darbeleri kendi vuruyor.

 

Yunan hava sahası bugün kapalı...

 

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları, Yunan hükümetinin Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu'yla (IMF) anlaşmasından sonra ilân ettiği önlemleri protesto için genel greve gitti. Kamu sektöründe çalışanlar dünden itibaren 48 saatlik greve giderken, özel sektörde çalışanlar ise bugün 24 saatlik genel grev ilân etti.

 

Bugün bütün mağaza, fabrika ve ticari kuruluşlar da grev nedeniyle kapılarına kilit vurdu. Pire limanından iç ve dış noktalara gemi seferleri yapılmıyor. Aynı şekilde, uçak seferlerinin tamamı bugün için iptal edildi. Trenler de yolcu taşımıyor.

 

Akropolis işgal edildi...

 

Yunanistan'ın sembolü ve en önemli turist çekim noktası Akrapolis, Yunanistan Komünist Partisi'ne (YKP) bağlı Mücadeleci İşçi Kolları Birliği (PAME) üyeleri tarafından, ekonomik önlemleri protesto amacıyla işgal edildi.

 

Akropolis'i ziyaret edemeyen turistler kapıdan geri dönerek, durumu şikayet ettiler. Bugün sabah saat 06:00'da Akropolis'e çıkan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde YKP bayrakları eşliğinde hep bir ağızdan slogan attı. Eylemciler, Akaropolis'in yan duvarlarına biri İngilizce diğeri ise Yunanca iki büyük afiş açtı. Afişlerde, "Avrupa halkları, ayaklanın!" (Peoples of Europe Rise Up) ibaresi yer alıyor.

 

 

Yabancı turistlerin en çok rağbet ettikleri Akropolis tarihi alanına turistlerin girişine ise izin verilmedi. Akropolis, normalde saat 08:00-19:30 arası ziyaretçilere açılıyor. Akropolis'in ana giriş kapısına gelen polis, güvenlik önlemi aldı. Ana girişte çalışan görevlilerin verdiği bilgiye göre eylemci grup, Akropolis'in başka bir kapısındaki kilidi kırarak Akropolis'e çıktı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.