Yunanistan kruvaziyerlere kısıtlama getirecek

Aşırı ziyaretçi trafiği ile mücadele kapsamında Avrupa'nın birçok şehri kruvaziyer gelişlerini kısıtlama getiriyor. İspanya, İtalya ve Hollanda’dan sonra Yunanistan da kruvaziyerlere sınırlama getirecek.

20/06/2024 00:05
Yunanistan kruvaziyerlere kısıtlama getirecek

İtalya/Venedik, İspanya/Barselona ve Hollanda/Amsterdam’da başlayan uygulamaya Yunanistan’ın Santorini ve Mikonos da eklenecek. Yunan hükümeti, önümüzdeki yıldan itibaren, önce Santorini'de, sonra Mikonos'ta olmak üzere, adalara yanaşma yerlerine kısıtlamalar şeklinde veya slotlar getirilmesi yoluyla bir üst sınır getirmesi bekleniyor.

Başbakan Kyriakos Mitsotakis Bloomberg’e yaptığı açıklamada, büyük kruvaziyer gemilerinin turizm ekonomisine çok fazla katkıda bulunmadığını ve yerel altyapıya ciddi bir yük getirdiğini, aynı zamanda da kruvaziyer olmayan misafirleri oyaladığını söyledi.

"Bunu gelecek yıl yapacağımızı düşünüyorum"

Mitsotakis, "Bunu gelecek yıl yapacağımızı düşünüyorum. Önce Santorini uygulanacak. Santorini başlı başına bir sorun. Santorini'de olmak için çok para harcayan insanlar var ve adanın sular altında kalmasını istemiyorlar. daha sonra Mykonos'ta uygulanacak” dedi.

Santorini'ye kruvaziyer yolcu gelişleri 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 17 artarken, Mikonos’a yanaşan gemi sayısı önceki yıla göre yüzde 23 artışla 749 oldu. Geçen yıl Ekim ayında, Barselona, arkasından Amsterdam yanaşacak yolcu gemisi sayısına kısıtlama getirdi. Venedik’te de Ağustos 2021'den bu yana 25.000 tondan fazla ağırlığa sahip gemilerin şehrin Giudecca kanalına girmesi yasak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.