Yunanistan'ı, Avrupalı tatilci de terketti...

TUI Almanya CEO'su Volker Böttcher, son 3 yıldır Alman ailelerin tatil planlarına Yunanistan’ı dahil etmediğini söyledi. Böttcher, ailelerin tercihlerinin bu dönem içinde daha çok Türkiye'ye kaydığını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yunanistan'ı, Avrupalı tatilci de terketti...

TUI Almanya CEO'su Volker Böttcher,  bu durumdan Yunanistan'ı sorumlu tutarak,  “Destinasyonların, tesislerin ve havalimanlarının altyapı ve modernizasyon çalışmaları yetersiz kalıyor. Yunanistan bu konuda uluslararası gelişmelerin arkasında kaldı. Yeni nesil tüketici bunun çok farkında" dedi. Böttcher, tüketicilerdeki bu tercih kaymasında, herşey dahil konseptinin sonucu ortaya çıkan “Bütçe garantisi”nin etkili olduğunu vurguladı.

 

TUI Almanya’nın talebiyle bu konuda bir araştırma yapan Forschunggruppe Wahlen araştırma şirketi, aslında son birkaç ayda Alman tüketicinin Yunanistan’a karşı bakış açısının çok fazla değişmediğini gösteriyor. Bu durum, Yunanistan’ın son aylarda değil, son 3-4 yılda yavaş fakat istikrarlı şekilde Alman tüketicisinin gözünden düştüğünün açık belirtisi.

 

Forschunggruppe Wahlen adlı pazar araştırma şirketi, Alman tüketicilerinin Yunanistan’a karşı tavırlarının değişip değişmediğini araştırdı. Şirket elde ettiği sonuçları yorumlarken, Yunanistan’ın son aylarda yaşadığı finansal krizin Alman tüketicisini etkilemediği belirtti. Tüketiciler, grev veya protesto eylemleri gibi günlük gelişmelerden etkileniyor.

 

Ankette katılanların yüzde 49’u, ülkede yaşanan bu ekonomik krize rağmen ileriki yıllarda Yunanistan’da tatil yapmayı planladıklarını belirtirken, sadece yüzde 6,3’ü krizden dolayı bu ülkeye gitmemeyi tercih ediyor. Ankete katılanların Yüzde 42,9’u başka sebeplerden dolayı Yunanistan’a hiçbir zaman gitmemeyi tercih ederken, yüzde 1,8’i henüz karar vermediklerini belirttiler.

 

Tek başına yaşayan genç nesilde Yunanistan’ın cazibesi hiç düşmemiş. Örneğin 30-39 yaş grubu yalnız yaşayanların yüzde 59,9’u yakın zamanda Yunanistan’ı mutlaka ziyaret edeceklerini belirttiler. (tourexpi)

 

 

     


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.