Yunanistan'da sıcaktan ölen turist sayısı altıya yükseldi

Aşırı sıcakların etkisindeki Yunanistan'da bir turist daha ölü bulundu. Bir kanyonu görmek için yürüyüşe giden ve eşini arayıp iyi hissetmediğini söyleyen Alman turistin cesedine ulaşıldı.

25/06/2024 12:33
Yunanistan'da sıcaktan ölen turist sayısı altıya yükseldi

Yunanistan'da sıradışı biçimde sıcak geçen haziran ayında ölen turistlerin sayısı altıya yükseldi. Son olarak, 67 yaşındaki Alman bir turist, Girit adasında ölü bulundu. İsmi açıklanmayan turistin Girit'in Sougia beldesindeki bir kanyonda tek başına doğa yürüyüşüne çıktığı ve birkaç saat sonra eşini arayarak iyi hissetmediğini söylediği belirtildi. Reuters'a konuşan bir polis, bunun ardından derhal arama kurtarma operasyonu başlatıldığını söyleyerek "İnsansız hava araçları bulunan özel bir kurtarma ekibi, adamın cesedini Trypiti kanyonunda tespit etti" dedi.

Haziran ayında hava sıcaklılarının bazı yerlerde 40 derecenin üzerine çıkmasına sebep olan sıcak hava dalgası sırasında, Yunanistan'da alışılmadık biçimde turist ölümleri yaşandı. Artı Gerçek'te yer alan habere göre, aynı zamanda hâlâ kayıp olan turistler de var. Eskinos adasında biri 73, diğeri 64 yaşındaki iki Fransız kadın, Amorgos adasında da 59 yaşındaki bir Amerikalı aranıyor.

Ünlü İngiliz televizyon ünlüsü, doktor Michael Mosley Sömbeki (Simi) adasında yürüyüşe çıktıktan sonra kayıplara karışmış, cesedi dört gün sonra bulunmuştu. Geçen hafta İyon Denizi'ndeki Mathraki adasında 55 yaşındaki bir Amerikalı, ay başında da Samos (Sisam) adasında bir Hollandalı turist ölmüştü.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.