Yumuşatmaya çalıştım ama başarılı olamadım...

Tartışmaların alevlenmemesi için “Başbakan Erdoğan heykele ucube demedi” diyerek gerilen ortamı yumuşatmaya çalıştığını söyleyen Kültür Bakanı, “Yeteri kadar başarı olamadım galiba” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yumuşatmaya çalıştım ama başarılı olamadım...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars’taki “İnsanlık Anıtı” heykeline “ucube” demediğini öne süren ancak Erdoğan’ın “Ucube ifadesini heykel için kullandım” sözlerinin ardından, yapacağı açıklama merakla beklenen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sessizliğini bozdu. Günay, “Ben Sayın Başbakan’la sanat çevreleri arasında yanlış anlaşılmalara yol açacak tartışma vesilesi ortaya çıkmasın diye konuyu alevlendirmeye değil, sakinleştirmeye ve yumuşatmaya çalıştım. Yeteri kadar başarılı olamadım galiba” dedi.

 
Günay, Dede Korkut Destanı’ndan uyarlanan “Aşk ve Ölüm” balesini izlemek üzere geldiği Devlet Opera ve Balesi sahnesinin girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin yoğun ilgisine şaşıran Günay, “Operaya ne kadar meraklıymışsınız” diye espri yaptı.

 

‘Erdoğan ile seyahat edeceğiz’...

 
Kars’taki heykel tartışmaları hatırlatılarak, “Siz Başbakan Erdoğan’ın o sözleri heykel için söylemediğini söylemiştiniz. Ancak Başbakan heykel için söylediğini söyledi. Başbakan’la bir görüşmeniz oldu mu bu konuda?” sorusunun yöneltilmesi üzerine Günay, yarın (bugün) Erdoğan ile birlikte seyahat edeceklerini belirterek, “Sanıyorum konuşmamız gereken konuları konuşuruz” dedi.
 
Kendisinin Türkiye’de turizmin standartlarının yükseltilmesinden sorumlu olduğunu bu görevini yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Günay, “Ben Sayın Başbakan’la sanat çevreleri arasında yanlış anlaşılmalara yol açacak tartışma vesilesi ortaya çıkmasın diye konuyu alevlendirmeye değil, sakinleştirmeye ve yumuşatmaya çalıştım. Yeteri kadar başarılı olamadım galiba. Ama galiba yapmam gereken de buydu” dedi.

 

Arınç’a üstü kapalı gönderme...

 
Günay, “Kültür Bakanı’nın yaptığı yanlıştı. Allah bizi onun yerine koymasın” diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da isim vermeden üstü kapalı olarak, “Sanat çevreleriyle siyaset çevreleri arasında tartışma çıkmasını körüklemek bir kültür bakanının görevi değildir. Başka bazılarının görevi olduğu anlaşılıyor zaman içinde. Ama ben yapmam gerekeni yaptım. Aynı çizgide de yapmaya devam edeceğim” karşılığını verdi. (Milliyet)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.