Yılbaşında yurtdışı turlara yoğun ilgi...

Yeni yıla yurtdışında girmek isteyen Türkler, yılbaşı tatili için yurtdışına gitmeye hazırlanıyor. Türklerin yılbaşı tatili için gitmeyi planladıkları destinasyonların başında Paris, Milano ve Londra yer alıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yılbaşında yurtdışı turlara yoğun ilgi...

Yurtdışı tur acentelerine yapılan yılbaşı rezervasyonlarına göre yılbaşında da yurtdışı turlarına yoğun ilgi var. Yapılan araştırmalar 2010 yılında 2009 yılına oranla Türkiye’den diğer ülkelere giden turist sayısının yüzde 30 arttığını gösteriyor.

 

Yeni yıla yurtdışında girmek isteyen Türkler, yılbaşı tatili için yurtdışına gitmeye hazırlanıyor. Türklerin yılbaşı tatili için gitmeyi planladıkları destinasyonların başında Paris, Milano ve Londra yer alıyor. Bunun yanı sıra vize istememeleri ve uçak seferlerinin sık olması nedeniyle Suriye ve Lübnan da Türkler için yılbaşı için tercih edilen gözde ülkeler arasında yer alıyor.

 

Ekin Fuar A.Ş. Genel Müdürü Hacer Aydın, yurtdışı turlarına gösterilen yoğun ilginin nedenini, "Türklerin yurtdışına artan ilgisinin başında Türk lirasının değerli kalması ve bazı ülkelere vizelerin kaldırılması yatıyor. Bunun yanı sıra dünyanın en büyük 6. turizm fuarı EMITT İstanbul’da düzenleniyor olmasının da yurtdışına olan ilgiyi arttırdığına inanıyorum. EMITT’i ziyaret eden tatilciler dünyanın dört bir yanından gelen ülkeleri birinci elden tanıma fırsatı buluyor. Bu da söz konusu olan ülkelere ilgiyi artırıyor.

Ayrıca EMITT’te Türk turizm profesyonelleri yurtdışından gelen turizm profesyonelleriyle bağlantı kurma şansı yakalıyor. Fuarda kurulan profesyonel bağlantılar daha sonra işbirliklerine dönüşüyor. Bu işbirlikleri de tatilcilere yurtdışı turları için cazip fırsatlar olarak yansıyor" şeklinde açıkladı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.