Yeşil Ev, NewYork Times'ta...

New York Times internet sitesinin seyahat bölümünde, İstanbul başlığı altında otel hakkında bilgi de vererek Sultanahmet'te bulunan Yeşil Ev Oteli'i önerdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yeşil Ev, NewYork Times'ta...

Tarihi yarımadadaki 19.yy İstanbul evlerinin son örneklerinden biri olan Yeşil Ev, 1977’de harap bir halde iken, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından alınıp, eski üslubuna uygun şekilde yeniden inşa edildi. 1984 baharında Türk ve dünya turizminin hizmetine açılan Yeşil Ev, İstanbul’un “Tarihi tipteki ilk oteli” olma özelliği taşıyor. 'Tarihi Otel' özelliğiyle de 1985 yılında “Europa Nostra” ödülünü kazandı.

Yeşil Ev, odalardaki pirinç karyolalar, eski tablolar, rengarenk Anadolu halıları, kadife nostaljik perdeleriyle , bahçesindeki tarihi havuzu ve yüksek ağaçlar altında çiçekleri, kahvaltı servisinin yapıldığı sera ile bir otelden çok, konuklarını yüzyılın ötesine çeken rahat bir ev havası taşıyor.

Yeşil Ev ayrıca, 1992 Noel’inde Fransız Cumhurbaşkanı François Mitterand, J.Paul Gauthier, Rudolf Nureyev, Larry King, Belçika Prensi ve “Mumya” filminin bayan başrol oyuncusu Rachel Weisz gibi bir çok ünlü ismin ziyaretiyle onure edilerek başarısını tarihe geçirdi.

http://www.istanbulyesilev.com

http://travel.nytimes.com/2010/02/07/travel/07hours.html

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.