'Yerleşik' turistler de Müze Kart istiyor...

Antalya'nın turistik ilçe ve beldelerinde yaşayan yerleşik yabancılar da müze kart uygulamasından yararlanmak istiyor. 20 Lira karşılığında alınan Müze Kart'a, yalnızca Türk vatandaşları sahip olabiliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Yerleşik' turistler de Müze Kart istiyor...

Yerleşik yabancılar, 20 lira verilerek alınan müze kartlardan kendilerinin de yararlandırılması gerektiğini belirtiyor. Alman pedagog Petra Ottmann, müze kart uygulamasında, yerleşik yabancılarla tatile gelen turistlerin aynı kategoride değerlendirilmesinin yanlış olacağını dile getiriyor.

 

Yerleşik yabancıların turist olmadığını ve yılın büyük çoğunluğunu Türkiye'de geçirdiğini belirten Petra Ottmann, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müze kart uygulamasına, yerleşik yabancıların da dahil edilmesini beklediklerini kaydetti.

 

Ottmann, "Yılın 12 ayını Türkiye'de geçiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Side Antik Tiyatro'dan müze kart almak istedik. Görevli, müze kartı sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alabildiğini söyledi. Müze kart uygulamasından yerleşik yabancı olarak biz de yararlanmak istiyoruz." diye konuştu. Ottmann, 7 yıldır Manavgat'ta yerleşik yaşadıklarını belirtti.

 

Side'de yaşayan Hollandalı hemşire Nancy Dam ise müze kart uygulamasına yerleşik yabancıların da dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Dam, yerleşik yabancıların turist olarak değerlendirilmesinin yanlış olacağını kaydetti.

 

Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talimatı gereği, 20 lira vererek müze kart alımının Türk vatandaşları için geçerli olduğunu bildirdi. Kozdere, Türk vatandaşı olmayanlara müze kart verilmesinin yasak olduğunu ifade etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.