Yeni Uludağ için geri sayım başladı...

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ için üst yapı projesi hazırlandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın üst yapısıyla ilgili projeleri hazırladıklarını belirterek, çalışmalara başlamak için yetki beklediklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yeni Uludağ için geri sayım başladı...

Altepe, 1 yıllık çalışmalarını değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında, halkın kendilerine inanarak, bu koltuğa oturma imkanı verdiğini, bu nedenle vatandaşların büyük beklentilerinin olduğunu ifade etti.

 

25 Milyon TL'lik ihale hazır...

 

Uludağ ile ilgili geçen yıl Çevre ve Orman Bakanlığı ile imzaladıkları altyapı yetkisinin belediyeye devri protokolünü hatırlatan Altepe, Uludağ'ın altyapısı için 25 milyon TL'lik ihalenin hazır olduğunu bildirdi.

 

Altepe, her mevsim ayrı bir güzelliği olan Uludağ'ın Bursa ile bütünleştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

 

''Kış turizminin en popüler merkezlerinden biri olan Uludağ, sadece kış mevsiminde değil, dört mevsim kullanılabilecek şekilde yeniden planlanıyor. Uludağ'ın altyapısının sağlıklı hale getirileceği çalışmaların yanı sıra yapılacak otopark ile 'oteller bölgesi'ne araç girişi yapılmayacak. Ayrıca bölgenin ihtiyacı olan sağlık ocağı ve itfaiye binası da yapılacak. Çözülmeyen bir şey kalmıyor. Uludağ da çözülecek. Duyduğumuza göre, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı planları onaylanmış. Uludağ'ın üst yapısıyla ilgili projelerimizi hazırladık. Otopark, spor alanları ve günübirlik tesislerle ilgili projeler tamamlandı. Çalışmalara başlamak için yetki bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde üst yapı yetkisi verilince faaliyetlere hızla başlayacağız.''

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.