Yeliz Gül Ege, siyasete mi giriyor?..

Adı Antalya'nın yeni bayan milletvekili adayları arasında yer alan turizmci Yeliz Gül Ege, milletvekilliği adaylığı konusuna son noktayı koydu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yeliz Gül Ege, siyasete mi giriyor?..

Halil Öncü ( KEMER )

 
Kemer’de doğup büyüyen ve iş yaşamına Kemer'de devam eden Rose Hotels Genel Koordinatörü Yeliz Gül Ege, milletvekili adaylığıyla ilgili haberler üzerine, bir açıklama yaptı.  Adı Antalya’nın milletvekili adayları arasında geçen başarılı turizmci Yeliz Gül Ege, bu dönem milletvekili adaylığı konusuna çok olumlu bakmadığını, ancak önümüzdeki dönemlerde siyasetin içinde yer alabileceğini söyledi.
 
Ege, "Siyasete gireceğim yolunda birçok haber çıktı. Öncelikle bu haberlerin gerçeklik payının olduğunu söylemek istiyorum. Birçok siyasi partiden milletvekili adayı olmam yönünde bana teklifler oldu. Öncelikle buradan beni bu adaylığa uygun görüp, kendi saflarında siyaset yapmamı isteyen tüm siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda bir karar vermek için aile meclisi toplandık ve bir karar verdik. Bu dönemle ilgili olarak siyasete girme ve milletvekili adayı olma konusuna çok olumlu bakmıyorum.  Çeşitli sebeplerden dolayı bu dönem siyasetin içinde yer almayı kendimce uygun bulmuyorum" dedi
 
İleriki dönemlerde bu konuda gelen teklifleri değerlendirebileceğini de ifade eden Yeliz Gül Ege, "İleriki yıllarda uygun koşullar olduğu takdirde siyasete girebilirim.  Çünkü bizler gibi aydın insanların, belirli tecrübeye sahip işadamlarının ve iş kadınlarının aynı şekilde kendine yatırım yapmış insanların ülkemizin yönetiminde yer alması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
 
Daha çok bayan milletvekilinin Meclis çatısında olması gerektiğine inandığını ifade eden Yeliz Gül Ege, “Bayanların mecliste yoğunluk olmasından ziyade, bu konuda belirli bir kotanın koyulmasından yanayım. Seçimlerde bayan milletvekillerinin oluşacağı sayı konusunda, minimum bir sayı olmalı bence. Bu sayı, toplam milletvekili sayısının % 10-15 i gibi olabilir. Bu partilerin tabanlarının ve teşkilatlarının bu yönde çalışmasını pekiştireceğini düşünüyorum" dedi.
 
 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.