Yanardağ nedeniyle, Avrupa hava sahası felç...

İzlanda'da geçen ay patlayan tehlikeli yanardağda ikinci bir patlamanın meydana gelmesiyle ortaya çıkan kül bulutu bütün Avrupa’nın hava sahasını etkiliyor. Avrupa hava sahası havadan inen küllerden dolayı felç oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yanardağ nedeniyle, Avrupa hava sahası felç...

Patlama sonucu oluşan dev kül bulutunun görüş mesafesini engellemesi nedeniyle, Almanya, İngiltere, Hollanda, Norveç ve İskandinav ülkeleri gibi birçok ülkede çok sayıda havaalanı kapatıldı, uçuşlar iptal edildi.

 

İngiltere'nin en büyük havaalanı Heathrow'dan yapılan 150 uçuş iptal edilirken, gün boyu Heathrow'dan yapılacak uçuşlarda aksamalar olacağı uyarısında bulunuluyor. Dev kül bulutu en çok ülkenin kuzeyini etkilerken, Aberdeen, Glasgow, Edinburgh, Belfast ve Newcastle havaalanları kapatıldı.

 

Birmingham, Manchester, Exeter havaalanlarında çok sayıda uçuş iptal olurken, Londra yakınlarındaki Stansted ve Gatwick havaalanlarındaki uçuşlar da olumsuz etkileniyor.

İngiliz Hava Trafik Kontrol Servisi, meteoroloji yetkililerinin kül bulutunun uçakların motorlarına zarar verebileceği ve görüş mesafesini engellediği gerekçesiyle havaalanlarına uyarıda bulunmasının ardından, havaalanları kapatıldı ve çoğu uçuş iptal edildi. Meteoroloji yetkilileri kül bulutunun ülkeyi terk etmesinin birkaç gün alabileceği tahmininde bulunuyor.

 

Havacılık uzmanlarına göre, volkanik küller, uçaklar için 'Şiddetli tehlike arz ediyor'. Görüş alanının kısalmasıyla birlikte, uçak motorlarına giren küller, motorların durmasına sebep olabiliyor. n-tv haber ajansına göre, bu olumsuz şartlar günlerce sürebilir. Bu durumda Avrupa hava sahasında günlerce sürebilecek 'kaos' yaşanabilir.

 

Almanya – 13.00:

 

Alman ‘Der Spiegel’ gazetesinin internet sitesine göre, Almanya’nın kuzeyinde bulunan birçok havalimanı önümüzdeki dakikalarda kapanacak. Meteoroloji ve sivil havacılık uzmanlarının tahminine göre, bu durum günlerce sürebilir.

 

Avrupa Hava Güvenliği Dairesi - 13.20:

 

Almanya'nın kuzeyinde bulunan havalimanları ALmanya saatiyle saat 14.00 - 15.00 arası kesin kapatılacak. (tourexpi)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.