Yabancılar, hayatlarının imzasını Fethiye’de atıyor…

Evlilik yeminlerine Ölüdeniz ve Fethiye'nin eşsiz güzelliğinin tanıklık yapmasını isteyen 476 yabancı, düğünlerini Fethiye'de yaptı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yabancılar, hayatlarının imzasını Fethiye’de atıyor…

Fethiye Kaymakamlığı Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, geçen yıl düğün yapmak için ilçeye gelen 476 yabancının büyük çoğunluğunu İngilizlerin oluşturduğunu, bunu Alman, Rus, Avusturya ve Danimarkalıların izlediğini söyledi.

 

İlçede bir önceki yıla göre yabancı evliliklerinde önemli ölçüde artış olduğuna dikkati çeken yetkililer, ''Fethiye'ye evlenmek için gelen çiftlerin düğünleri, Ölüdeniz ve Fethiye manzarasında davullu zurnalı Türk örf ve adetlerine göre yapıldı. Fethiye ve Ölüdeniz'deki otellerde konaklayan yabancılar düğün seremonileri ile Türk turizmine önemli ölçüde döviz bıraktılar'' değerlendirmesinde bulundular.

 

Yetkililer, 2010'da Fethiye'de Türk erkekleriyle evlenen toplam 90 yabancı kadının İngiliz, Alman, İsveç, Fransa, Ukrayna, Azerbaycan, Bulgaristan, Belarus, Romanya ve Kübalı olduğunu da kaydetti.

 

-İNGİLTERE'DE 50, FETHİYE'DE 15 BİN LİRA-

 
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Torunoğulları, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancıların evlenmek için yıllardır Türkiye'ye geldiklerini ve önemli ölçüde döviz bıraktıklarını söyledi.

 

Her yıl evlenmek için daha fazla yabancı çiftin Türkiye ve Fethiye'yi seçtiğini belirten Torunoğulları, ''Fethiye'nin turizm değerleri oldukça fazla. Doğal güzellikleri ise diğer ülkelerde bulunmuyor. İngiltere'de 50 bin liraya mal olan bir evlilik seremonisi Fethiye'de balayı dahil 15 bin liraya mal oluyor. Bu nedenle yabancı çiftler evlenmek için hem doğal güzelliğe sahip hem de ekonomik açıdan kazanç sağlayacakları yerleri tercih ediyorlar. Fethiye'de yabancı evliliklerinin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini düşünüyorum' diye konuştu. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.