Yabancı turistler en çok nelerden rahatsız?

Muğla Valiliği bünyesinde kurulan 179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi'ne, Fethiye bölgesinden en fazla gürültü ve çevre kirliliği konusunda şikayet geliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Yabancı turistler en çok nelerden rahatsız?

Fethiye'den merkeze telefon ve e-posta yoluyla yapılan 750 şikayetin büyük bölümünü, Ölüdeniz'de yaşayan yabancıların talepleri oluşturuyor.

 

Muğla Valiliği tarafından, turizm sektöründeki hizmet kalitesini yükseltmek için 2009 yılı başlarında kurulan 'Alo 179 Turizm Hattı'na şikayet yağıyor. İngilizce, Rusça, Fransızca, Farsça, Almanca ve Türkçe hizmet veren merkez, Fethiye'de tatil yapan yabancıların da gözdesi oldu. Telefon yoluyla merkeze Fethiye'den 7 ayda 250 başvuru yapıldı. Aynı zamanda e-posta hizmeti de veren merkeze gelen şikayet mailinin sayısı ise 500 olarak kayıtlara geçti.

 

Şikayetlerin büyük bölümünü Ölüdeniz'den alan merkezin telefonları, en fazla gürültü kirliliğinden çalıyor. 250 şikayetin 92'sini oluşturan gürültü kirliliğini 23 şikayetle çevre kirliliği oluşturuyor. Fethiye'den Alo 179 Turizm Hattı'nı arayan 11 kişi aldığı hizmetten şikayet ederken, 6 kişi güvenlik, 5 kişi de hanutçuluktan duyduğu rahatsızlığı merkeze bildirdi. Geriye kalan 111 şikayeti ise alışveriş, servis eksikliği, pahalı fiyatlar, vatandaşlar ve otel müşterileri ile yaşanan sorunlar oluşturuyor.

 

Muğla Valiliği'nden alınan bilgiye göre, e-posta aracılığı ile gelen 500 şikayetin büyük bölümünü konut satın alan yabancıların talepleri oluşturuyor. Usulsüz mülk satışı, bakım onarım anlaşmalarındaki aksamalar şikayetlerin başında geliyor. Belediye hizmetlerinden şikayet eden yabancıların oranı ise yüzde 20 oldu. Yerel yönetimlerle ilgili gelen en büyük şikayet, yolların bozukluğu ve çevre kirliliği oluşturuyor. İşletmelerin yüksek sesle müzik yayını yapması kadar, komşusunun gürültüsünden rahatsız olan yabancılar da çare olarak turizm hattına mail attı.

 

E-posta yoluyla gelen şikayetler şu şekilde sıralanıyor: Emlak şirketlerinin neden olduğu sorunlar, belediye hizmetlerindeki aksamalar, gürültü kirliliği, işletmelerin servis kalitesindeki olumsuzluklar, saldırı, taciz ve soygun ihbarları, ürün satışlarındaki olumsuzluklar ve sokak hayvanlarına kötü muamele yapılması. (Cihan)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.