Volkan Çavuşoğlu'nun kaleminden, 'Paris Golf Show Fuarı'...


Paris Golf Show Fuarı 20 – 22 Mart 2010 tarihinde Paris'te Dördüncü kez gerçekleşen, Paris Golf Show 2010, hızla büyüyen golf pazarının etkilerinin tüm Avrupa gibi Fransa'da da gereken önemi kazandığını gösteriyor. 


Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Volkan Çavuşoğlu'nun kaleminden, 'Paris Golf Show Fuarı'...


Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Paris Golf Show 2010, Paris / Porte Versailles da bulunan fuar merkezinde gerçekleşti. Toplam fuar 12.600 metre kare alanı üzerine kurulmuştu. Bu sene Paris Golf Show 2010 fuarına, toplam 6 Ülke( Türkiye, Fas, Tunus, Dominik Cumhuriyeti, İtalya, Fransa ) 465 katılımcı olmuştur. Fuarı üç gün süresince yaklaşık 28.000 ziyaretçi ziyaret etmiştir.



Bu doğrultuda, Fransa'nın en önemli uluslar arası profesyonel ve halka açık ilk golf fuarı olan Paris Golf Show 2010 20 – 22 Mart 2010 fuarına katılarak, başta Ülkemizi olmak üzere, Belek Bölgesini ve Golf Kulübümüzü temsil etme imkânına sahip olduk. 3 gün süren fuar, 465 profesyonel katılımcının yanı sıra, yaklaşık 28.000 ziyaretçisine ev sahipliği yapmıştır. Profesyonel katılımcıların yanı sıra, münferit alıcılar ile de bire bir buluşma fırsatı yaratmıştır.
 
Paris Golf Show fuarın en büyük özelliği Pazartesi günü de açık olması idi. Fuar yetkilileri özellikle Pazartesi gününde 3’üncü yaş grubunun fuarı ziyaret ettiğini ve bu yüzden fuarın Pazartesi günü de açık olduğunu ifade ettiler.



Fransız turistleri çok seçici oldukları ve seyahatlarında özellikle fransızca konuşan Ülkeleri tercih ettikleri hepimiz bilmekteyiz. Paris Golf Show 2010 fuarına sadece 6 Ülke katılmıştır ve bu katılan Ülkelerin arasında Türkiye olması, Paris Kültür ve Tanıtma Müşavir Ofisin çok doğru bir pazarlama kararı verdiklerine inanmaktayım. 2009 yılında ki % 5.40 büyümeninde Pazarlama aktivitelerin doğru yapıldığını bizlere göstermektedir.

Paris Kültür ve Tanıtma Müşavir Ofis yetkilisi Canan Usta ile yapmış olduğum görüşmeye istinaden, 2007 yılında, Fransa’dan 768,167 kişi, 2008 yılında 885.006 kişi ve 2009 yılında ise 932.809 kişi Türkiye ye gelmiştir. 2009 yılında, Fransa Türkiye pazarında % 5,40’lık bir büyüme gerçekleştirmiştir.

Golf sporunun, Fransa'daki en hızlı büyüyen ve en çok ilgi gören spor olduğunu düşünürsek, Fransa pazar açısından Dünya üzerinde önemli bir potansiyele sahip olacağı izlenimini veriyor. Fransa PGA France yetkililerin bana vermiş olduğu bilgilere istinaden, Fransa’da 2009 yılı sonu itibari ile toplam 562 golf sahası ve toplam 410.000 lisanslı golfçunun olduğunu belirtmek isterim.

Buna istinaden, bizlerin de amacı, yükselen potansiyeli ile tüm Avrupalı turistler gibi, seçkin Fransız Turistlerini de Belek bölgesine de ağırlayarak, ülkemizin ve akabinde golf tesislerimizin tanıtımını ve pazarlamasını en iyi şekilde yapmak ve uzun vadeli kalıcılığı yakalamaktır.



Fuarlar şüphesiz pazarlamanın en etkili yollarından biridir. Özellikle bir segment üzerine yatırımların yüksek olduğu ülkelerdeki fuarlar uluslar arası arena da büyük verim almamızı sağlayacaktır. Profesyonel alıcıların yanı sıra bireysel alıcılar ile birebir tanışma fırsatı sağlaması sebebiyle, fuarlar ait olduğu segmente yönelik talebi anlamamızı, pazarı analiz etmemizi sağlayan en önemli araçlardır.

Golf Pazarı artan trendi ve yüksek getirisi ile ülkemiz ve tesisimiz açısından ağırlık verilmesi öncelikli bir pazardır. Ülkemize gelen kaliteli ve kar bırakan turist çıtasını yükseltmenin (özellikle Belek bölgesi için ) en doğru yolu var olan Golf Potansiyelimizi artırmanın yollarını aramaktır. Paris Golf Show 2010 de bu amaç için, en doğru ve verimli yolu bizlere açmıştır. Ancak bu yolu iyi değerlendirmek bizlerin elindedir.  

Türk Hava Yolları Direkt uçuyor…
Fransa pazarı için 2009 yılının en güzel olayı, Türk Hava Yollarının Paris- Antalya direkt uçuşlarını başlatması idi. Biz turizmciler için son derece önemli olan direkt uçuşların Paris gibi önemli diğer Avrupa şehirlerinden de direkt uçuşların gerçekleşmesi.

Türk Havayolları, 02 Ekim 2009 tarihinden bu yana her Cuma ve her Pazartesi olmak üzere haftada iki kez Paris – Antalya direkt seferlerine devam etmektedir. Sefer saatleri aşağıda ki gibi dır;

Charles De Gaulle  – Antalya        Pazartesi – Cuma         12.00 – 16.55
Antalya – Charles De Gaulle         Pazartesi – Cuma         07.45 – 11.00

Ayrıca, Paris’ten İstanbul’a her gün 4 seferleri de devam ettiklerini de belirtmek isterim. Sefer saatleri; 08.30, 11.25; 14.10 ve 17.35 saatlerinde Paris – İstanbul seferleri gerçekleşmektedir.

Pegasus Hava Yolları…
Pegasus Hava Yolları, 21 Haziran 2010 itibari ile Paris – Antalya seferlerine haftada bir sefer olarak her Pazartesi başlayacağını belirtmek isterim. Pegasus Hava Yollarının sefer saatleri aşağıdaki gibi dır.

Charles De Gaulle  – Antalya        Pazartesi            15.00 – 18.10
Antalya – Charles De Gaulle         Pazartesi            19.00 – 23.45

Fransa gibi bizim için potansiyeli yüksek olan pazarlar ve özellikle bizleri ölü sezon diye tabir ettiğimiz sonbahar ve kış aylarında faydası olabilecek destinasyonlara Türk Hava Yollarının ve diğer Hava Yollarımızın mutlaka ve mutlaka direkt uçuşlarını sürdürmesi gerekmektedir. Yurtdışına seyahat eden turistlerin gidecekleri destinasyonlarda aradıklarını en önemli özelliklerden birinin de ulaşım kolaylığı olduğunu düşünürsek, direk uçuşların yapılması konusunda gerekli ısrarı göstermemiz kanaatindeyim. İddialı olduğumuz kalitemizi uçuşlarımız ile destekleyerek pazardaki payımızı artırmayı hedeflemeliyiz.

Sonuç olarak, son dört senedir katılmış olduğum Paris Golf Show fuarına, bu sene diğer senelere göre daha az ziyaretçi geldiğini fakat diğer senelere göre gelen ziyaretçilerin Türkiye / Belek teki golf sahalarına gittiklerini, gidenlerin memnun kaldıklarını ve bilinirliğimizin son dört senede de bir hayli artığını belirtmek isterim.

Ülke olarak, Fransız pazarındaki yatırımlarımıza devam ettiğimiz sürece önümüzdeki yıllarda bizlere katkı kazandıracağını inanmaktayım.




Volkan ÇAVUŞOĞLU

Antalya Golf Club
Director of Sales & Marketing

Tel : +90 242 725 59 70 / +90 242 710 08 00  
Fax : +90 242 725 59 71
e.mail : [email protected]
Web : www.agc.com.tr


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.