Vizesiz Rusya, Türkleri çekecek...

Soğuk Savaş yıllarında iki ayrı kutupta yer alan Rusya ve Türkiye artık stratejik ortaklığa doğru ilerliyor. Yıl sonunda vizelerin kalkması ile birlikte hedef 3 milyon Rus turist.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vizesiz Rusya, Türkleri çekecek...

Ekonomik ve ticari ilişkilerin birbirine yaklaştırdığı iki ülke, liderlerin ortaya koyduğu siyasi irade doğrultusunda her alanda ilişkileri geliştirmek için çalışıyor. Donduran soğuğu ve coğrafyanın zorlaması ile yurt dışına tatile gitme alışkanlığı edinen Ruslar için Türkiye en çok gidilen destinasyon merkezi. Yıl sonunda vizelerin kalkması ile birlikte hedef 3 milyon Rus turist.

 

Ruslar'ın tatili çok sevdiğini, yılda en az bir kez yurt dışına tatile gitme alışkanlıkları olduğunu kaydeden bir turizm acentası yönetim kurulu başkanı Gül, sektörün geleceğini parlak görüyor. Ekonomik kriz öncesi canlılığın yakalanmaya başladığına dikkat çeken genç girişimcinin hedefinde zengin Ruslar var.

 

''DENİZ - GÜNEŞ - OTEL ÜÇGENİNDEN KURTULMALIYIZ"

 

Yüksek kalite, coğrafi yakınlık, makul fiyat ve uçuş frekanslarının yüksek olması Türkiye'nin avantajları arasında. Ancak önemli bir sorun ise turistlerin otelle sınırlı kalmaları ve deniz-güneş-otel üçgeninin dışında hareket alanlarının sınırlı olması. Zengin Ruslar için otelin dışarısındaki yaşamın da çok önemli olduğuna dikkat çeken Gül, "Zengin turistler fiyat önemli değil diyor. Onlar için lüks bir otel ve gezip eğlenebilecekleri iyi bir şehir olması yeterli. Türkiye'de otellerin iyi olması zengin turistler için yetmiyor. Otel dışındaki yaşam da yeterince cezbedici olmalı. Lüks markaların yer aldığı AVM'ler, tiyatro, sinema ve eğlence merkezleri, şehirde kültür ve modernliğin iç içeliği de çok önemli. Bizim tatil kentlerimiz de bunu dikkate almalıyız" önerisinde bulundu.

 

TÜRKLERİ RUSYA'YA TAŞIYACAK

 

Genç turizmcinin önümüzdeki dönem için iki önemli hedefi var. Bunlardan ilki zengin Ruslar için İstanbul'a düzenlenecek alış-veriş turları ve alternatif turizm. Gül, sağlık, kültür ve dini turizm açısından Türkiye'nin sahip olduğu zenginlikleri daha fazla ön plana çıkarmak istiyor.

 

Mustafa Gül'ün ikinci hedefinde ise vizelerin kalkmasının ardından Türkiye'yi Rusya'ya taşımak. Moskova başta olmak üzere, St. Petersburg, Baykal, Volgograd ve Sibirya gibi bölgelerde paket turlar planlıyor. Yeni sezonda Rusya hükümetinin turizmi canlandırmak için çalışmalarda bulunduğunu kaydeden Gül, "Türkler'i tatil için Rusya'ya taşımaya niyetliyiz" diyor.  (Cihan)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.