Vizeler kalktı, sıra pasaportlarda...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, vatandaşların komşu ülkelerle sadece vizelerin kaldırılmış olmasını yeterli görmediğini, pasaportların da kalkmasını istediğini belirterek, "İnşallah ileride bu da olur" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vizeler kalktı, sıra pasaportlarda...

Bakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin 8 yıldan beri başta dış politika olmak üzere, siyasi ve ekonomik alanda çok büyük gelişmeler gösterdiğini ifade etti. Davutoğlu, 2003 yılında Suriye'ye gittiğini ve uzun süre bekledikten sonra bu ülkeye gidebildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

 

''Mayınlar, tel örgüler vardı ancak komşu ülkelerle başlatmış olduğumuz komşu ülkelerle sıfır problem politikası ile hareket ederek, konmuşu ülkelerle ilişkilerimize geliştirdik, dostluklarımızı arttırdık. Suriye'de komşu ülkelerimiz arasında önemli gelişmeler sağladığımız bir ülke. Öyle ki Türkiye ile Suriyeli yetkililer, vizelerin kaldırılması konusunda iki dakikada anlaşmaya vardılar. Bu her iki ülke arasındaki güvenin önemini ortaya koyuyor. İki ülke arasında, vizenin kaldırılması kararının iki dakika gibi bir sürede alınması önemli. Bu, Türkiye'nin komşu ülkelerle ilişkilerinin ne kadar geliştiğinin göstermesi bakımından da ayrı bir öneme sahip.

 

Bizim yapmak istediğimiz Türkiye'yi tarihiyle geçmişiyle bütünleştirmek. Büyük ideallerimiz var. Biliyorum, artık insanlar komşu ülkelerle sadece vizelerin kaldırılmış olmasını yeterli görmüyor. Pasaportların da kalkması isteniyor. İnşallah ileride bu da olur. Yeni büyükelçilikler açıyoruz. Afrika'da son bir yılda 18 büyükelçilik açtık. Anadolu'nun gür sesini tüm dünyaya duyurmak için çalışıyoruz. Büyük ideallerimizi gerçekleştirmek için bu topraklara, bu coğrafyaya, insanımıza ve tarihimize güveniyoruz. Bir çok ülkelerde bizden izler var. Azerbaycan'daki şehitlikte Kilisli, Gaziantepli, Kahramanmaraşlı şehitler yan yana yatıyor, eserlerimiz var.'' (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.