Vize kalktı, turizmde rekor beklentileri arttı...

Aralarında Japonya, Suriye, Lübnan, İran, Libya ve Ürdün'ün de bulunduğu çok sayıda ülkeyle vize uygulamasının kaldırılmanın ardından Türkiye'de bu yıl yabancı turist sayısında artış bekleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vize kalktı, turizmde rekor beklentileri arttı...

Turizmin geliştirilmesinde önemli bir engel olan vize uygulamasının bazı ülkelerle kalkması, özellikle turizm acentelerini sevindirdi.

 

Türkiye'deki belgeli konaklama tesisinin yüzde 25'ine, yatak sayısının yüzde 42'sine, mavi bayrak ödüllü plaj, marina ve yat sayısının ise yüzde 53'üne sahip Antalya, 640 kilometrelik kıyı şeridinde bu yıl rekor hedefliyor. Geçen yıl küresel mali krize rağmen 8 milyon 796 bin 585 misafir ağırlayan Antalya, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Valilik, yerel yönetimler ve turizmcilerin tanıtım atağıyla 10 milyon turist bekliyor.

 

Geçen yılın ocak-mart döneminde 491 bin 678 turistin geldiği Antalya, bu yılın aynı döneminde yüzde 32 artışla 649 bin 456 kişiyi ağırladı. Bu yıl gelen yabancı ziyaretçilerin yüzde 55'ine yakınını Almanlar oluştururken, aynı dönemde bir önceki yıla göre İran'dan gelen misafir sayısı yüzde 132.8, İsrail'den gelen turist sayısı ise yüzde 94.72 artış gösterdi. Krizle boğuşan Yunanistan'da, tatil için Antalya'yı tercih edenlerin oranı ise 3 aylık dönemde bir önceki yıla oranla yüzde 69.39 arttı.

 

Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, geçen yılki finans sıkıntısına rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektörün büyük bir tanıtım atağıyla kentin güzelliklerinin ve hizmet kalitesinin tüm fuarlarda anlatıldığını söyledi.

 

Antalya ile ilgili tanıtım atağının meyvelerinin alındığını belirten Acar, ''İlk 3 ayda tüm rekorları alt üst eden bir ivme yakalandı. Bunun devam edeceğini umuyoruz. Bakanlık, valilik, yerel yönetimler ve sektör el ele Antalya için dünyanın dört bir yanında çalışıyor. Kazanılan bu başarı nedeniyle bu yıl artık 10 milyonlu rakamları telaffuz ediyoruz'' diye konuştu.

 

Bazı ülkelerle vizenin kalkmasının turizme büyük ivme kazandıracağını belirten Acar, ''Özellikle Rusya ile vizenin kalkması durumunda Antalya, çok kısa süre içinde 15 milyon turist ağırlayacak''dedi.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut da Türkiye'nin komşularıyla iyi ilişkiler içinde olmasının ve vizenin kaldırılmasının turizme olumlu yansıdığını belirttti. Barut, ''Bu yıl özellikle Suriye ve Libya gibi ülkelerde önemli turist artışı bekleniyor'' diye konuştu.

 

Antalya ekonomisinin yüzde 70'inin turizm ve turizme bağlı sektörlerden karşılandığını kaydeden Barut, ''Antalya turizm kentidir. Turizmsiz hayat düşünülemez. Turizmin istihdama da büyük katkısı var. Antalya'nın 2009'da 7 milyar dolar civarında olan turizm geliri, bu yıl 8 milyar doları aşacaktır. Antalya'nın turizmden dolayı Türkiye'ye sağladığı katma değer çok fazladır'' dedi. (AA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.