Viking Turizm'den Kemer'e 40 bin turist...

Viking Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanları'ndan Can Kobal, "Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya ülkelerinden oluşan İskandinav pazarından 40 bine yakın turisti Kemer'e getireceğiz" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Viking Turizm'den Kemer'e 40 bin turist...

Halil ÖNCÜ- KEMER

Viking Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanlarından Can Kobal yaptığı açıklamada, 2010 turizm sezonunun iyi geçeceği sinyallerini aldıklarını ve geçen yıla göre Baltık pazarından Kemer’e getirecekleri turist sayısında % 25’ lik bir artış beklediklerini söyledi. Kobal, bu yıl Kemer’e Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya ülkelerinden oluşan İskandinav pazarından 40 bine yakın turisti Kemer’e getireceklerini ifade etti.. Viking Grup Kemer’de halen Viking Star, Viking Otel ,Viking Nona otelleri ile bir seyahat acentesi ve bir de deri ve kuyum mağazası ile hizmet veriyor. Gruba bağlı 5 yıldızlı Viking Star Otel ise bu yıl erken bir kararla açılarak 19 Şubat 2010 itibarı ile 2010 turizm sezonuna merhaba dedi.

Viking Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanlarından Can Kobal 2010 sezonun iyi geçeceğini vu bunun rezervasyonlara yansıdığına dikkat çekerken, “ Şu anda rezervasyonlarımız çok iyi gidiyor. Geçen seneye göre % 25’lik bir artış görüyoruz. Hem kendi tur operatörümüz hem de diğer acentelerden aldığımız rezervasyon bilgileri de bunu doğruluyor. Her sene aynı şeyleri konuşuyoruz. Turizmi yaşamadan göremiyoruz tabii ki. Sezonu yaşayıp ve bu artışları göreceğiz. Bu sene sayımız 40 bini geçecek. Bu sene işler iyi giderse gelecek yıl kapasiteyi arttırmayı düşünüyoruz.Hem İsveç’de hem de Norveç’de tur operatörümüz var.

Bahsetmiş olduğum bu artış Norveç ve İsveç Pazarından geliyor. Dünyada yaşanan ekonomik kriz özellikle Norveçlileri gerçek anlamda değil ama psikolojik olarak etkilemiş görünüyor. İsveç  ise krizi biraz daha fazla hissetti. Böyle olunca da tatile gitmek isteyen Norveç ve İsveç’liler daha dikkatli olmaya başladılar. Bu sene 28 bin kişiyi Norveç’den getireceğiz. 15 bin kişi de İsveç’den getireceğiz. Tam % 100 doldurmazsak ve bunun % 10 boşluğu olduğunu düşünürsek toplamda 40 bin Norveç’li ve İsveç’liyi Kemer’e getireceğiz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.