Vergi dairesi ekipleri yatlar ve beachlerde denetimde

Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile birlikte Muğla’nın turkuaz koylarında, iş insanlarına ait özel yatlar ve tekneler ile ticari yatları denetledi.

30/07/2024 13:38
Vergi dairesi ekipleri yatlar ve beachlerde denetimde

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaz döneminde Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere turizm beldelerinde yoğun kullanılan işletmelere yönelik denetimlere başlandığını açıklamıştı.

İstanbul, Ankara , Bursa ve farklı illerden Muğla’ya  takviye olarak gelerek denetimlere başlayan  özel ekipler Muğla’nın turizm merkezlerinde yoğun vergi denetim faaliyetlerini aralıksız yürütüyorlar. Ekipler, her gün belirlenen bölgelerdeki işletmeleri denetleyerek, tespit ettikleri usulsüzlüklerle ilgili Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarını uyguluyorlar.

GÜNÜ BİRLİK KİRALANAN KONUTALARA DA SIKI DENETİM

Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, özelikle günü birlik kiralanan konutları, otel, pansiyon ve lüks sitelerin içinde yer alan konutları denetledikleri ve usulsüzlükleri tespit ederek, işlem yaptıkları öğrenildi. Hazine Bakanlığı tarafından Muğla’ya takviye olarak gönderilen ekiplerin başta eğlence sektörü olmak üzere hizmet sektörüne yönelik denetimlerini aralıksız sürdüreceği bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem verdiklerinin altını çizmiş, bu yöndeki denetimlere ilişkin, “Elde edilen sonuçlar üzerine gerekli işlemler yapılacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz tavizsiz ve güçlü şekilde devam edecek.” açıklamasında bulunmuştu.

Ekiplerce, yaz süresinde başta Antalya, Muğla ve İzmir olmak üzere turizm beldelerinde denetim gerçekleştirilecek.

MAVİ KOYLARDA VERGİ DENETİMİ

Hazine ve Maliye Bakanlığının “Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz tavizsiz ve güçlü şekilde devam edecek” açıklamasının ardından Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile birlikte Muğla’nın Turkuaz koylarında, iş insanlarına ait özel yatlar ve tekneler ile ticari  yatlar ile tekneleri denetledi. Ekipler, Sahil Güvenlik ekipleri ile birlikte denetledikleri özel teknelerin vergilerinin ödenip ödenmediğini, ticari faaliyette bulunup bulunmadığını, kiralama yapıp, yapmadıklarını kontrol ediyorlar. Ticari faaliyette bulunduğu belirlenen özel tekne ve yatlar hakkında usulsüzlük cezaları uygulanıyor.

BEACH KLÜPLERDE DENETLENİYOR

Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde gece faaliyet gösteren eğlence mekanlarını, yat turizmi yapan tekneleri, plaj kulübü diye de bilinen beach clubleri ve restoranlar ile işlek cadde ve sokaklardaki işletmeleri de denetleyerek hasılat tespitleri yaptıkları öğrenildi.

Ekiplerin Bodrum’un Gölköy Mahallesinde milyonlarca dolar bedellerle satılan ve çok yüksek bedellerle sezonluk kiralamaların yapıldığı süper lüks sitelerin bulunduğu bölgeyi denetledikleri ve evde bulunan kişilerin bilgilerini kontrol ederek ev sahibi mi yoksa kiracı mı olduğunu inceledikleri de öğrenildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.