Venedik’te yeni kurallar... Tur gruplarına 25 kişi sınırı, megafon yasak

Dünyanın en çok turist çeken yerlerinden biri olan Venedik, turistlerin akınını önleme ve çarpık yapılaşmayı engelleme misyonunun bir parçası olarak tur gruplarına 25 kişi sınırı getirdi. Turistlerden 5 Euro’luk “ayakbastı” ücreti alınmaya başlayan ikonik kentte, megafon da yasaklandı.

02/08/2024 15:11
Venedik’te yeni kurallar... Tur gruplarına 25 kişi sınırı, megafon yasak

İtalya’nın kanalları ve gondollarıyla ünlü kenti Venedik, turistlerin akını, çarpık yapılaşma ve iklim sorunları nedeniyle ciddi tehdit altında. Kentteki yaşamı iyileştirmek adına atılan bazı adımlar kapsamında tur rehberlerinin megafon kullanmasını yasakladı ve tur gruplarını 25 kişi ile sınırlandırdı.

Kurallar, Murano, Burano ve Torcello adalarında da geçerli olacak. İhlal edenler 25 ila 500 Euro arasında para cezasına çarptırılabilecek.

Giriş artık ücretli

Venedik, sabit nüfusu gittikçe azalan bir yer ve ekonomisi de tamamen turizme bağlı hale geldi. Turizmle mücadele etmek için günübirlik ziyaretçi ücreti uygulamasının denendiği Venedik’te, turistlerden 5 Euro alındı.

450 bin civarında ziyaretçiden 2,2 Milyon Euro gelir elde edilmesine rağmen kimi kesimler tarafından “başarısız” olarak nitelendirildi. Denemenin ilk günlerinde de turist sayısının azaldığı belirtilmişti. (Guardian)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.