Vatandaşlarının 'Türkiye ilgisi', Yunanistan'ı da şaşırttı...

Krizde Türkiye'ye tatile gelen Yunan turist sayısındaki artış, Yunanistan'da gündem yarattı. Yunan medyası, beş ayda yüzde 11.5 oranında artan Yunan turist sayısının Türkiye'nin turizmini güçlendirdiğini yazdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vatandaşlarının 'Türkiye ilgisi', Yunanistan'ı da şaşırttı...

Mali krizdeki Avrupa ülkelerinde kan kaybına uğrayan turizm sektörünün Türkiye'ye olumlu yansımaları Yunan medyasının dikkatini çekti. Yunan basını, "Avrupa ekonomilerinde yaşanan durgunluğa rağmen, Türkiye'nin bu yıl da turist sayısını arttırmayı başardığı'' değerlendirmesinde bulunurken, kendi vatandaşları ile ilgili ilginç bir tespitte bulundu. Yunanlıların da Türkiye'nin turizm sanayisini gözle görülür şekilde güçlendirdikleri vurgulanan haberlerde, 2009'da Türkiye'yi 616 bin Yunan turistin ziyaret ettiği, 2 010'un ilk beş ayında ise bu sayıda yüzde 11.5'lik bir artış kaydedildiği belirtildi.

Yunan medyası, Türkiye'yi 2010 ocak-mayıs döneminde 8.5 milyon turistin ziyaret ettiğine dikkat çekerken, Türkiye'yi 2009'un aynı döneminde de 7.3 milyon turistin ziyaret ettiğini, bu çerçevede kaydedilen artışın yüzde 10.14 olduğunu vurguladı. Türkiye'nin en iyi müşterilerinin Almanlar olduğu belirtilirken, 2009'da Türkiye'yi 4.4 milyon Alman turistin ziyaret ettiği kaydedildi. Yunan medyasının detaylı Türk turizmi haberlerinde ülkeyi en çok ziyaret eden diğer milletlerin başında 2.4 milyon turist ile İngiltere, 1.1 milyon turistle de Hollanda'nın takip ettiğinin altı çizildi.

Öte yandan, 2010'un ilk beş ayında Türkiye'ye gelen turistler arasında en büyük artışı yüzde 90'a yaklaşan bir oranla İranlı turistlerin kaydettikleri belirtildi. Türkiye'nin son yıllarda yapılan yatırımların verdiği sonuçların keyfini sürdüğü yorumu yapılırken, 1991'de 5.5 milyon olan turist sayısının 2009'da 27 milyona ulaştığı vurgulandı. Haberlerde, Türkiye İstatistik Kurumu açıklamasına göre, ülkeyi ziyaret eden her yabancı turistin ortalama 664 dolar harcadığına dikkat çekildi.

Bu arada, Türk turistlerin de çok para harcayarak, başka ülkeler için iyi müşteriler olmaya başladıkları, her yıl yurt dışına çıkan Türk turistlerin sayısının şaşırtıcı derecede arttığı belirtildi. Türk turistlerin gittikleri yerlerin arasında doğal olarak Yunanistan'ın da bulunduğu, 2009'da Türkler'in yurtdışında 4 milyar dolar harcadığı kaydedildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.