Van Gölü'nde 'Yüzer Otel' açılacak...

Van Gölü'nü Gevaş ilçe sahili ile kenarına kurulacak olan ve dünyada bir örneği olmadığı belirtilen "Yüzen otel" ve Su Sporları Merkezi için yer arama çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Van Gölü'nde 'Yüzer Otel' açılacak...

İlçe Kaymakamı Yusuf Güni'yi makamında ziyaret eden Temur Mimarlık firması sahibi Gökhan Temur ile Yakut Hoteli sahibi Ömer İnanç, bölgede yüzen otel odakları yapmayı planladıklarını belirttiler.

 
Gökhan Temur, bölgedeki yerel yatırımcılarla birlikte göl üzerine ve kenarına olmak üzere turizm ve su sporları merkezi yapmayı planladıklarını belirtti. Temur "Bu, valimizin desteğiyle ve yerel yatırımcılarla karar vereceğimiz çok özel bir proje. Şu anda dünyada başka bir yerde uygulaması da yok. Hem yüzen otel odaları, bunu dışında karada da bazı otel odaları olacak. Bunlar herhangi bir beton konstrüksiyon kullanarak yapılmayacak. Normal inşaatlar başlamadan direk odalar hazır halde kompakt bir vaziyette, yine bizim geliştirdiğimiz bir sistemle yapılıp yerine konulacak. Çok kısa sürede oluşturulabilecek bir yatırım ve aynı zamanda geri dönüşümü de çok hızlı olacak.

 

Örneğin alanla ilgili bir sıkıntı oldu o zaman olduğu gibi tüm tesisi toplayıp başka bir yere koyabiliyorsunuz. Böyle bir sistemi Van'a kazandırmak için buradayız. Hem Vanlı iş adamlarımızla bunu görüşüyoruz. Van Gölü de bu iş için çok uygun bir alan. Bu alanı kazandırmak için böyle bir çalışmamız var" dedi.

 

Yakut Hoteli sahibi Ömer İnanç da, "Arkadaşlarla biz de bu konuyu masaya yatırıyoruz. Bu bölgeye otel yapma düşüncemiz var. İlk olarak bir yer seçmemiz lazım. Daha sonra bir proje çalışması yapacağız" ifadelerini kullandı.

 

Konuklarını dinleyen İlçe Kaymakamı Yusuf Güni ise, yatırım yapmak isteyen Temur ve İnanç'la birlikte sahil boyunca yer bakacaklarını söyledi. Güni "Daha sonra uygun buldukları yerin araştırmasını yapacağız. Burada önemli olan yer seçimi. Arkadaşlar yer konusunda kafalarında mutlaka bir yerler düşünüyorlardır. Bakıp daha iyi anlayacağız" şeklinde konuştu.Ziyaretin ardından Kaymakam Güni, İnanç ve Temur'u yer seçmeleri için Van Gölü kıyısını gezdirdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.