Vali Yüksel, "Son 5 yılın en hızlı yükselişini yakaladık"...

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, bu yılın Ocak-Mart döneminde Antalya'ya gelen turist sayısıyla son beş yılın en hızlı yükselişinin yakalandığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Vali Yüksel, "Son 5 yılın en hızlı yükselişini yakaladık"...

Vali Alaaddin Yüksel başkanlığında geçen yılın turizm hareketlerini değerlendirmek ve 2010 yılında izlenecek turizm ve tanıtma faaliyetlerini gözden geçirmek amacıyla ''İl Turizm Tanıtma Konseyi Toplantısı'' yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Yüksel, küresel ekonomik krizin turizm sektörü üzerindeki etkilerine ilişkin tartışmalar devam ederken, 2010 yılına olumlu gelişmelerle girildiğini söyledi.

   

Bu yıla ilişkin ilk üç aylık rakamların umut verici olduğunu vurgulayan Vali Yüksel, ''2010 Ocak-Mart döneminde Antalya'ya gelen turist sayısıyla son beş yılın en hızlı yükselişi yakalandı. Geçen yılın aynı dönemine göre ilk üç aydaki artış yüzde 27 olarak gerçekleşti ve toplam 540 bine yakın turist geldi'' dedi.

Vali Yüksel, gelişmelerin iyi seyretmekle birlikte, sektördeki ağır rekabet koşularının varlığının da göz ardı edilmemesini istedi. ''Toplantıda yeni bir şeyler söylememiz lazım. 2010 yılının zor ve çetin bir yıl olacağı şimdiden belli'' diyen Yüksel, yıl sonunda ortaya çıkacak sonuçların şimdiki gelişmelerden daha önemli olacağını anlattı.

Antalya ve çevresinde mavi bayrak alan turistik tesis sayısının 167 rakamı ile oldukça yüksek sayılacak düzeyde olmasına rağmen bunu yeterli görmediğini vurgulayan Yüksel, tesis sahiplerinin mavi bayrak için başvuruda bulunmalarını istedi.

Antalya Turizm İl Müdürü İbrahim Acar da geçen yıl Antalya ve çevresinde turizm sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında sunum yaptı.

    

 

Sunumun ardından basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, sektörün 2009 yılındaki görünümü ve 2010 yılında yapılacak çalışmaların değerlendirileceği bildirildi.

    

 

Toplantıya, Antalya ve çevresindeki turistik işletme ve kuruluşların temsilcileri başta olmak üzere, sektörle doğrudan ve dolaylı ilişkisi bulunan çok sayıda kuruluşun temsilcisiyle, ilgili kamu kurum ve kuruşlarının yetkilileri katıldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.