Usta fotoğrafçı Halil Tuncer, ITB’de sergi açtı...

Yıllardır Türkiye’nin dört bir yanından çektiği kareleri “Fotoğraflarla Türkiye” adlı sergide toplayan turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer, ITB’de “Onur Konuğu” olarak sergi açtı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Usta fotoğrafçı Halil Tuncer, ITB’de sergi açtı...

Dünyanın en büyük turizm etkinliği olan ve 110 bini aşkın kişinin takip edeceği, 12 bini aşkın firmanın tanıtım yapacağı ITB Berlin Turizm Fuarı açıldı. ‘Uluslararası Turizm Borsası’ olarak değerlendirilen ITB, 8-16 Mart tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde düzenleniyor. Türkiye’nin “Konuk Ülke” olarak katılacağı ITB’de, yılların deneyimli turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer de “Onur Konuğu” sıfatıyla bir sergi açacak. Özellikle çektiği turizm fotoğraflarıyla birçok ödülün sahibi olan Tuncer, ITB’de kendisine tahsis edilen alanda, yıllardır gezip dolaştığı yerlere dair karelerden oluşan “Fotoğraflarla Türkiye” adlı sergisini izleyicilerle buluşturacak.

 

Halil Tuncer Kimdir ?

Amasya’da 1939 yılında doğan Halil Tuncer, Sivas'ta ortaokul öğrencisiyken fotoğraf çekmeye başladı. 1970'te Türkiye Milli Talebe Federasyonu (TMTF) Türkiye'nin turistik merkezlerinin fotoğraflarını çekmeye başlayan Tuncer, Nemrut'un ilk fotoğraflarını 1971'de çekti. 1993 yılında çektiği Nemrut fotoğrafı, Danimarka'da 69 ülkenin katıldığı Turizm Fotoğrafları Yarışmasında Tuncer'e dünya ikinciliği kazandırdı. Tuncer, ABD, Küba, Avrupa'da 15'i aşkın ülke, Mısır, Malezya ve KKTC'de kişisel fotoğraf sergileri açtı.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.