Ürgüp Tanıtım Vakfı (ÜRTAV) Kuruldu...

Ürgüp’ün gelecekteki Tarihsel, Kültürel ve Turizm alanlarındaki yerine büyük katkı sağlayacak kısa adı (ÜRTAV) olan Ürgüp Tanıtma Vakfı resmen kuruldu. Vakıfın kuruluş amacı, Ürgüp'ün tarihsel, kültürel ve turizm potansiyelini bilimsel temele dayalı sürekli bir şekilde ortaya çıkarmak, korumak, geliştirmek ve ekonomik değere dönüştürmek, yurt içi ve yurt dışında tanıtımını yaygın, sürekli ve etkili bir biçimde sağlamak olarak açıklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ürgüp Tanıtım Vakfı (ÜRTAV) Kuruldu...

Ürgüp İlçe Kaymakamı Çetin Oktay KALDIRIM’ın öncülüğünde ve Ürgüp İlçe Belediye Başkanı Fahri YILDIZ’ın girişimleri ve destekleriyle, Ürgüp’ün önde gelen 13 iş adamı Ahmet AYDIN, Ahmet KÜÇÜKYILDIZ, Ahmet YİĞİTOĞLU, Bekir ERDOĞAN, Hasan TURASAN, İbrahim BAŞTUTAN, İsmail Kemal TERZİOĞLU, Mehmet AYAZ, Metin BAKILAN, Muammer SAK, Mustafa DİNLER, Nebil TAHİNCİOĞLU, Yakup DİNLER,  Ürgüp Tanıtma Vakfı (ÜRTAV) için Ürgüp Belediyesinde bir araya geldiler.

Ürgüp’ün Özellikle Turizm açısından gelişim potansiyeli çok yüksek heyecan verici ve dinamik bir merkez olduğu doğrultusunda; Tarihsel, kültürel ve Turizm potansiyelini bilimsel temele dayalı sürekli bir şekilde ortaya çıkarmak, korumak, geliştirmek ve ekonomik değere dönüştürmek, yurt içi ve yurt dışında tanıtımını yaygın, sürekli ve etkili bir biçimde sağlamak amacıyla kurulmasına karar verilen  Ürgüp Tanıtım Vakfı (ÜRTAV)’nın ana amaçlarını Vakfın geçici Müdürü Ömer NAİR şu şekilde açıkladı.

1- Vakfın temel amacı bölgede refahın arttırılmasını sağlamaktır. Dünyada hızlı gelişen Turizm’in sunduğu fırsatları değerlendirmek üzere özel sektörün, sivil toplumun, vatandaşların, kamunun ve ilgili paydaşların bir araya gelmesini sağlayarak bu birliktelik ve ortaklığın iş olanaklarına ve ekonomik değere dönüşmesini sağlayacak liderliği yapmak.

 

2- Bölgeyle ilgili kısa, orta ve uzun vadeli hedefler oluşturma, projeksiyonlar yapma, vizyon oluşturma ve Turizm master planı hazırlamak. Bu master plan doğrultusunda Turizm’e dayalı ekonomik gelişme ve kalkınma stratejisini oluşturarak sürdürülebilir, güçlü ve uzun vadeli ekonomik aktiviteleri çeşitlendirme ve tabana yayma ve çevreyi ve kültürel varlıkları ve insan kaynaklarının koruyarak geliştirilmesi hedeflenmektedir.

 

Bu doğrultuda dört ana temaya odaklanılacaktır.

 

-Turizm alt yapısının geliştirilmesi,

 

-İnsan Kaynakları ve hizmet sektöründe kalitenin arttırılması ve kapasite geliştirme,

 

-Girişimcilik ve ekonomik gelişme,

 

-Tanıtım ve Ürgüp’ün Marka değerinin arttırılması.

 

3-Ürgüp’ün tarihi, kültürel ve turistik potansiyelini ortaya çıkarmak, korumak yurt içi ve yurt dışında tanıtımını sağlamak.

 

4- Tanıtım amaçlı yayınlar yapmak, yaptırmak web sitesi hazırlamak, film, cd, kaset, kitap, dergi, broşürler hazırlamak ve dağıtımını yapmak.

 

5- Ulusal ve Uluslar arası Turizm fuarlarına katılmak, bölgenin tarihi ve turistik potansiyelini tanıtmak, keşfedilmemiş yeni tarihi mekânları turizmin hizmetine sunmak.

 

6- Bölgenin turizm olanaklarını yurt içinde ve yurt dışında pazarlamak ve bölgeye daha çok turist gelmesinin ve ayrıca geceleme sayısının arttırılmasını sağlamak.

 

7- Vakıf amacının gerçekleştirilmesi için ticari işletmeler kurmak, vakıf gelirlerini arttırıcı faaliyetlerde bulunmak.

 

8- Ürgüp ve çevresinin tanıtılması ile ilgili olarak, ortak bir tanıtım politikası izlemek seminer, sempozyum, kongre ve workshop etkinlikleri düzenlemek.

 

9- Bölge ekonomisi ve Turizm’in geliştirilmesi kapsamında, temel amaçları ile ilgili kuruluşlarla işbirliği ve ortaklıklar kurmak ve tam bir koordinasyon içerisinde faaliyetlerde bulunmak.

 

ÜRTAV’ın ana amaçlarını oluşturacak maddelerin okunmasının ardından Ürgüp Noteri huzurunda kurucu üyeler imzalarını atarak, ÜRTAV’ın gerek Ürgüp,gerek Kapadokya bölgesine ve gerekse Ülke Turizmine çok büyük katkılar ve kazançlar sağlayacağına inandıklarını belirterek birbirlerini tebrik ettiler.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.