Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın kitapçığı çıktı...

Ödülleri, 11 Şubat 2010 tarihinde EMITT Fuarı’nda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verilen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın kitapçığı basıldı. Anadolu Üniversitesi yayınlarından çıkan 114 sayfalık kitapçıkta dereceye giren karikatürlerin yanı sıra, yarışmaya gönderilen ve sergilenen 102 karikatürlere yer veriliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın kitapçığı çıktı...

Yarışma seçici kurulu üyelerinden karikatürist çizerlerin birer eserinin de yer aldığı kitapçığın önsözünde yarışmada birinci olan karikatür hakkında bazı internet sitelerinde benzerinin daha önce çizildiğine ilişkin haber çıktığı belirtilerek şunlar yazılıyor: “Bu tür benzerlikler daha önce birçok yarışma karikatürünün başına geldi. Bu benzerlikleri bir noktaya kadar olağan karşılamak mümkündür. Jüri üyeleri henüz bu konuda bir karara varmadan, eserin sahibi duyarlılık göstererek ödülü geri verdi. Bu da saygıyla karşılandı ve birincilik ödülü iptal edildi. Bu yarışma organizasyonunda ufak tefek hataların olmasını ilk olmasının heyacanına vermek gerek. Destek ve katkı sağlayanların tümüne teşekkür ediyoruz.”

 

Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma-Uygulama Merkezi, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) ve Anatolia Dergisi işbirliği ile gerçekleştirilen ilk Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın sonuçları 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü’ndeki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıklanmış ve ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verilmişti. Bu yıl il kez düzenlenen yarışmaya 50 ülkeden 265 sanatçının toplam 588 karikatürle katılmıştı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.