Uluslararası hava yolcu ve kargo talebi, kasım ayında arttı...

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nden (IATA) yapılan açıklamada, kasım ayında uluslararası hava yolcu talebinin bir önceki yıla göre yüzde 2,1, kargo talebinin ise yüzde 9,5 arttığı bildirildi. IATA Başkanı Giovanni Bisignani, yaptığı açıklamada, talebin iyileşmeyi sürdürdüğünü, ancak toparlanma için hala çok zaman olduğunu belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uluslararası hava yolcu ve kargo talebi, kasım ayında arttı...

IATA Başkanı Giovanni Bisignani, yaptığı açıklamada, talebin iyileşmeyi sürdürdüğünü, ancak toparlanma için hala çok zaman olduğunu belirterek, gelecek aylarda kazançta iyileşme beklemediklerini söyledi. Dünya genelinde 230 havayolu şirketini temsil eden IATA, bu yıl havacılık sektörünün 11 milyar dolar, gelecek yıl için ise 5,6 milyar dolar zarar edeceğini tahmin ediyor.

 

Havayolu kargo şirketleri Asya-Pasifik, Latin Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Amerika’da talepte hızlı artış yaşarken, Afrika’da ılımlı artış, Avrupa’da ise düşüş kaydediliyor.

Havayolu yolcu trafiği ise Orta Doğu’da güçlü biçimde artarken, Latin Amerika ve Asya-Pasifik’de ılımlı bir artış kaydediyor. Buna karşılık Avrupa, Kuzey Amerika ve Afrika’da yolcu trafiğinde düşüş yaşanıyor. Yolcu talebi 2009 yılının en düşük seviyesine göre şu an yüzde 6,4 artış kaydederken, hala bir yıl öncenin yüzde 6 altında seyrediyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.