Uludağ ve Kartalkaya'da kar vakti...

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'a dün gece yeniden kar yağdı. Zirvede kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Edinilen bilgiye göre, dün gece hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düşmesiyle birlikte kar yağışı başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uludağ ve Kartalkaya'da kar vakti...

Oteller Bölgesi yeniden karla kaplandı. Hava sıcaklığı gündüz eksi 1 derece olarak ölçülürken, sis nedeniyle görüş mesafesinin hayli düştüğü bildirildi. Milli Park gişelerine kadar yollar beyaza bürünürken, jandarma ekipleri ise araçların zincirsiz çıkışına izin vermiyor.

 

Bu arada, Kurban Bayramı öncesi yağan kar yağışı en çok otel sahiplerini sevindirdi. Kurban Bayramı'nda kayakseverleri ağırlamak isteyen işletmeciler, erken başlayan kar yağışı ile umutlandı. Öte yandan Uludağ'da önümüzdeki günlerde yeni bir kar yağışının beklenmediği kaydedildi.

 

KARTALKAYA'DA DA KAR VAR...

 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da etkili olan kar yağışı sonucu kar kalınlığı 3 santimetreye ulaştı. Kartalkaya'da sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanak öğleden sonra yerini kar yağışına bıraktı. Yağan karla birlikte kayak merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı 3 santimetreye ulaştı. (İHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.