Uludağ'da otelcilerle Orman Bakanlığı anlaştı...

Uludağ Birinci Gelişim Bölgesinde yer alan otel sahipleri ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında devam eden yeni planların uygulamaya geçmesine yönelik sorun çözüme kavuştu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uludağ'da otelcilerle Orman Bakanlığı anlaştı...

Uludağ'da otelcilerle Çevre ve Orman Bakanlığı anlaştı, müjde Devlet Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Yeni planların uygulamaya geçmesine yönelik sorun çözüme kavuştu.

Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı toplantıda mutabakata varıldı. Buna göre, otel sahipleri, planın uygulanması amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı'na 10 gün içerisinde taahhütlerini bildirecek.

 

Bakanlık bu konudaki çalışmalarını 2011 turizm sezonuna kadar tamamlayarak Uludağ'da yapılması düşünülen çalışmalara zemin hazırlamış olacak. Toplantıyı değerlendiren Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin incisi Uludağ için çok önemli bir mutabakata vardıklarını belirterek, herkesin üzerine düşen sorumluluğun bilincinde hareket ettiklerini söyledi.

 
Otel sahipleri ile bir süredir görüşmeler yürütüldüğüne dikkat çeken Bakan Çelik, "Herkes Uludağ'ın daha iyisine layık olduğu konusunda hemfikir. Ne yazık ki, plansızlık ve alt yapı eksikliği uzun yıllardır Uludağ'ın sadece ülkemiz için değil, tüm dünyanın cazibe merkezi haline gelmesinin önünde bir engel teşkil etmiştir" dedi.

 

Bakan Çelik, uzun uğraşlar sonucu hazırlanan yeni planların elbirliğiyle uygulamaya geçmesiyle birlikte yeni bir Uludağ meydana getirileceğini sözlerine ekledi. (Cihan)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.